Preduzeće za železnički putnički saobraćaj "Srbija voz" iz Beograda je zbog velikog interesovanja za Jagodinu, pored Akva voza koji saobraća svake subote, uvelo na liniji Beograd – Jagodina- Beograd i "Voz romantike" ili srpski "Orient ekspres", koji svojim ambijentom i vožnjom putnike vraća u 30 – te godine prošlog veka i on na ovoj relaciji saobraća svake prve subote u mesecu.

Više stotina Beograđana danas je vozom romantike stiglo u Jagodinu, a među njima bilo je i turista iz Pekinga. Hain Tain iz glavnog kineskog grada Pekinga je sa prijateljicom odlučila da vozom romantike dođe iz Beograda u Jagodinu. Kaže da je to pravi voz koji vas vodi kroz vreme i koji vas vraća u 30 godine prošlog veka. Takođe kaže da je o Jagodini puno čula i da je zato došla da poseti ovaj grad.

Pročitajte još: Zbog velikog interesovanja Beograđana, dva Akva voza do Jagodine (VIDEO)

Ovaj železnički oldtajmer svake prve subote u mesecu kreće sa Topčiderske stanice u Beogradu u 8 sati, a povratak je zakazan iz Jagodine u 18 i 35.

Cene su identične onima u slučaju Akva voza koji svake subote vozi na relaciji Beograd – Jagodina – Beograd. Povratna karta je 660 dinara, odnosno 330 dinara za đake, studente i penzionere, dok je za decu do 7 godina besplatno.

Takođe, ko dođe u Jagodinu Vozom romantike ili Akva vozom, ulaz u sve jagodinske turističke destinacije je 40 posto jeftiniji, što znači da je karta tog dana za Akva park u Jagodini 300 dinara, a za decu do 12 godina 100 dinara.