Rekonstruisan leskovački Centar za socijalni rad

I.Mitić

27. 07. 2019. u 13:45

Реконструисан лесковачки Центар за социјални рад

Foto: I.Mitić

Rekontrukcijom zgrade Centra za socijalni rad u Leskovcu zaposleni i korisnici njegovih usluga dobili su najmodernije prostorne uslove i opremu
Leskovac – Rekontrukcijom zgrade Centra za socijalni rad u Leskovcu zaposleni i korisnici njegovih usluga dobili su najmodernije prostorne uslove i opremu što će omogućiti još efikasniji rad i proširenje usluga socijalne zaštite koji su u gradu na Veternici, kako je ocenjeno, već na vrlo visokom nivou. U potpunu rekonstrukciju ovog zdanja, od podrumskih prostorija do krova, fasade i kompletnog enterijera, kao i zamenu svih instalacija, država je uložila 64 miliona dinara.

- Ovo zdanje je još jedno u nizu koje doprinosi slici modernog Leskovca koji se trudi da bude u službi svih svojih građana. Dva su lepa događaja koja se dešavaju u ovoj instituciji.

Jedan je kada se dete daje na usvajanje, a drugi kada štićenici idu na ekskurziju ili letovanje. Za sve drugo, što je sumorna slika, je potrebno mnogo znanja kako bi se ugroženim Leskovčanima zaista pomoglo i raduje me što sam ovde, osim lepog objekta, video i dobar tim stručnjaka koji zaslužuje čistu desetku – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.


Pročitajte još: Leskovac: Za efikasniju brigu o ljudima

Objekat je rekonstruisan uz poštovanje najviših principa u ovoj oblasti koji su, kako je naglašeno, u službi postojećih, ali i budućih usluga socijane zaštite.

- Čast mi je što sam na čelu ustanove koja je sada potpuno prilagođena potrebama njenih korisnika, a posebno mi je drago da je ona, posle mnogo decenija, postala dostupna osobama sa invalididtetom što smo postigli ugradnjom pokretne rampe i lifta – istakao je Predrag Momčilović, aktuelni direktor Centra, dok je bivši direktor Boban Ilić poručio da je ovo jedan od najsrećnijih dana u njegovom životu.

- Ovo je zajednička i velika pobeda svih nas i drago mi je jer je jedan san pretočen u delo – poručio je Ilić, dok je Bojana Gažo, predstavnica Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja je finansirala rekonstrukciju Centra, naglasila zadovoljstvo time što je još jedan od projekata ove kancelarije u Leskovcu uspešno završen. Kancelarija je u gradu na Veternici potpuno obnovila i Ustanovu za odrasle i starije kao i Infektivno odeljenje leskovačke Opšte bolnice.


STALNA BRIGA

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je Leskovac za potrebe Centra za socijalni rad samo ove godine izdvojio 165 miliona dinara i još 31 milion namenjen organizacijama i udruženjima koje se bave poboljšanjem položaja socijalno senzitivnih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije