NOVOSADSKO muzičko leto, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, pod pokroviteljstvom Grada, trajaće od 27. jula do 1. avgusta, a publici će ponuditi četiri koncerta etno i džez muzike. Izvođači će nastupati na "otvorenom", u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska ulica 1) i na brodu "Cepelin".

PROČITAJTE JOŠ - OBNOVA KUĆE ČUVENOG RATNIKA: Još živi sećanje na Dragutina Matića

Prve koncertne večeri, 27. jula od 21 sat, nastupiće sevdah bend "Divanhana", koji su pre desetak godina oformili studenti Muzičke akademije iz Sarajeva. Oni će izvesti tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj džeza, klasične i pop muzike.

Sekretar MONS Milan Radulović i organizatori očekuju da će novosadska publika, koja je pre nekoliko godina imala prvi susret sa bendom "Divanhana", uživati i u predstojećem nastupu naslovljenom "Sevdah pod lipom".

Sutradan, 28. jula, takođe u vrtu Srednjoškolskog doma, nastupiće Miroslav Tadić, poznati srpski gitarista koji živi u SAD, a koga pamtimo po sjajnim zajedničkim nastupima sa Vlatkom Stefanovskim. On će nastupiti sa umetnicom Ivet Holcvart. Reč je o vrhunskom instrumentalisti koji u svojim kompozicijama kombinuje različite pravce: barok, klasičnu evropsku i indijsku muziku i tradicionalne folklorne elemente istočne Evrope, sa bluzom, džezom, flamenkom i rokom.

Publika će se 30. jula preseliti na "Cepelin", na Dunavu, gde će nastupiti Big bend Svetske federacije Muzičke omladine koji je sastavljen od 25 vrhunskih muzičara iz 14 zemalja. Za kraj festivala predviđen je koncert Novosadskog big benda pod upravom Fedora Vrtačnika sa solistkinjom Dankom Adamov.


CENE KARATA

ULAZNICE za prva dva koncerta mogu se kupiti po ceni od 800 i 1.000 dinara. Ulaz za preostala dva koncerta biće besplatan.