„SAJAM DUNAVA“ U GOLUPCU: Stižu vitezovi, jedriličari i džinovski opanak

D.N.

24. 07. 2019. u 21:00

„САЈАМ ДУНАВА“ У ГОЛУПЦУ: Стижу витезови, једриличари и џиновски опанак

Golubačka tvrđava; Foto: D. Novković

Na programu viteške igre, državno prvenstvo u jedrenju, gađanje glinenih golubova i radionica u džinovskom opanku-muzeju
GOLUBAC – Viteškim igrama i koncertom grupe „Renesans“, u Golubačkoj tvrđavi 25. jula otvara se tradicionalna privredno-turistička manifestacija «Sajam Dunava». Na programu su izložba starih zanata, suvenira, proizvoda narodne radinosti i tradicionalne hrane.


Održaće se državno prvenstvo u jedrenju, takmičenje u odbojci na pesku, pecanje na plovak i gađanje glinenih golubova. U program četvorodnevne manifestacije uvršteno je i čuveno takmičenje u kuvanju riblje čorbe «Golubački kotlić», koje se ove godine organizuje 54. put.


Džinovski opanak-muzej; Foto: D. Novković


Za najmlađe gledaoce biće organizovano “Zmajevo selo” sa radionicama, a biće izvedena i predstava „Herkules“. Na programu su i nastupi folklornih grupa, stare viteške igre i radionica starih zanata u džinovskom opanku-muzeju. U muzičkom delu programa nastupiće „Amadeus bend“ i Dejan Petrović sa „Big bendom“.


Obala Dunava u Golupcu; Foto: D. Novković


PROČITAJTE JOŠ: PRAZNIČNI PROGRAM: Vitezovi u Golubačkom gradu

“Sajam Dunava” zajednički organizuju Turistička organizacija i Skupština opštine Golubac, u cilju privredno-turističke promocije ovog podunavskog grada.


Program „Sajma Dunava“; Foto: Turistička organizacija GolubacPratite nas i putem iOS i android aplikacije