Vukovci obezbedili krevet

Lj. PRERADOVIĆ

sreda, 24. 07. 2019. u 06:41

Вуковци обезбедили кревет

Srednjoškolski dom u Nikolajevskoj Foto Z. G.

Veliko interesovanje učenika za smeštaj u dva novosadska i domu u Futogu

INTERESOVANjE za smeštaj u dva novosadska i domu u Futogu vladalo je veliko interesovanje, ne samo za učenike iz Vojvodine, već i iz čitave Srbije koji srednjoškolsko obrazovanje stiču u Novom Sadu. Već u prvoj raspodeli popunjena su gotovo sva mesta. Prelimirne liste kandidata koji od 1. septembra mogu da računaju na krevet u jednom od ova tri doma znaće se krajem naredne nedelje.

U Domu "Brankovo kolo", inače najvećem, konkurisalo je 255 devojčica, a mesta ima za 194, dok se 272 dečaka prijavilo za 229 mesta. Konkurencija je bila velika, a prilikom rangiranja, uspeh u školi je donosio najviše bodova. Ove godine, međutim, vukovci su uspeli da obezbede krevet u ovom domu, što prethodnih godina nije uvek bio slučaj.

- U prvom krugu su nam popunjena sva mesta - predočava Predrag Gajić, šef službe smeštaja u "Brankovom kolu". - Ispod crte su ostala 104 učenika, i to 61 devojčica i 43 dečaka. Za avgust, odnosno drugi konkursni rok, preostalo je za đake iz osetljivih društvenih grupa, i to za 19 devojčica i 20 dečaka.

Pročitajte još - I vukovci bez smeštaja

Đake će, po rečima našeg sagovornika, prvog dana septembra dočekati sveže okrečene sobe, opremiće se sa 60 novih ormana. Letnji raspust će se iskoristiti i za tekuće popravke.

U Srednjoškolskom domu u Nikolajevskoj ulici je takođe bila velika konkurencija, gde ima 200 mesta isključivo za učenice. Za one koje nisu dobile smeštaj u prvom krugu, prijavljivanje je od 26. do 29. avgusta.

Za smeštaj u Domu pri Poljoprivrednoj školi u Futogu, čiji je kapacitet 198 mesta, ove godine je interesovanje slično kao lane. Kako napominju u školi, više zainteresovanih je bilo među dečacima. Više od 20 đaka iz drugih škola, odnosno umetničke i mašinske, takođe je konkurisalo.

Dom učenika "Brankovo kolo" Foto Z. G.

CENE SMEŠTAJA BEZ PROMENE

CENE smeštaja u domovima su i za predstojeću školsku godinu nepromenjene. Roditelji učenika plaćaju 5.355 dinara dok resorno ministarstvo za svakog đaka dotira još 16.747 dinara. Kada se u obzir uzme koliko košta iznajmljivanje sobe ili stana, onda ne čudi što se mesta u domovima popune već u prvoj raspodeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije