ŽITELjI Kamenjara su minulog vikenda, tradicionalno, takmičenjem u ribolovu i u pripremanju ribljeg kotlića, obeležili dan popularnog, svog naselja uz Dunav, osnovanog 1951. godine. Više od 500 gostiju prodefilovalo je terasom kraj čarde, družilo se uz riblje specijalitete i muziku, u organizaciji udruženja građana "Kamenjar".

Pročitajte još: Sarma na razglednicama

Na potezu plaže kod kampa, 60 dečaka i devojčica u tri takmičarske kategorije je "ukrstilo" pecaljke i za sat vremena ulovilo 142 ribe, koje su odmah, po sistemu "poljubi i pusti", vraćene u reku.

- To je naš običaj i sastavni deo edukacije ribolovaca, koji brinu o reci i koji deca brzo i lako usvajaju - kaže Zvonimir Tako, rukovodilac takmičenja uz Aleksandra Brkića i Tibora Tota.

U konkurenciji devojčica, najuspešnije su bile Ivana Ivović, Luna Janka i Nataša Brkić, kod pionira Mario Janka, Uroš Blizanac i Radovan Pavić, a kod omladinaca, najbolji Dario Hodelar, Nemanja Ljubojev i Nemanja Brkić.

Pročitajte još: Uz degustaciju sira i meda, besplatno šišanje u gradskom parku

U tradicionalnom i uvek uzbudljivom takmičenju, Zlatni kotlić Kamenjara, najbolji riblji paprikaš u jakoj konkurenciji, skuvao je Marko Erdevik iz ekipe "Kumovi" iz Apatina, drugoplasirani je naš kolega, Slobodan Bajić, ispred ekipe "Večernje novosti", a treće mesto zauzeo je Predrag Dubajić iz ekipe "Detelinara".

Pehare i diplome pecarošima i kuvarima uručio je Sima Mitrić, predsednik udruženja "Kamenjar".

LjUBITELjI REKE

- NAJVAŽNIJE je druženje svih koji vole da dođu na Kamenjar. Lepo je kada se okupe i stari i mladi i podrže naše naselje koje ima 447 kuća, a preko leta tu boravi više od 1.000 ljubitelja reke - kaže Lazar Munižaba iz udruženja "Kamenjar".