DOČEKASMO i mi asfalt! Za žitelje Ratarske ulice u naselju Čenej nedelja je bila nalik prazniku, jer je ta ulica najzad dobila novu asfaltnu podlogu.

Pročitajte još: Prva opština u kojoj će izvori grejati škole i vrtiće

Vrednost investicije je 50 miliona dinara, asfaltirano je 600 metara ulice, a uskoro, prema najavi gradonačelnika Miloša Vučevića, kreće i prva faza izgradnje kanalizacije.

- Ovo je praktično nova ulica, novi asfalt, kolovoz, trotoari sa obe strane, led rasveta, nova vodovodna i kanalizaciona mreža. Spojene su dve saobraćajnice u Čeneju: kraj Partizanske, u kojoj su škola, dom zdravlja i najveći broj drugih javnih objekata, spojen je sa Ratarskom - objasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još: Asfalt umesto "Ćire"

Za novim asfaltom "čezne" i Ulica Vuka Karadžića, najduža u Čeneju, čiji meštani su već dostavili takav zahtev Gradskoj upravi.

- Imamo potpuno opravdan zahtev, ta ulica jeste u dosta lošem stanju, sada sam se provozao njome, da bih lično video. Ne bi bilo dobro da asfaltiramo sada, jer bismo za šest meseci morali ponovo da je prekopavamo, zbog kanalizacije, koja ovde decenijama nije rešena - objasnio je prvi čovek Novog Sada.

Foto Grad NS Vučević najavljuje i izgradnju kanalizacije

Grad Novi Sad i Uprava za investicije i građevinsko zemljište, naime, ugovorili su projektovanje izgradnje 13 kilometara kanalizacione mreže, kao i 900 metara "konekcije" ka budućem prečistaču. Ugovoreno je pretprojektovanje kanalizacione mreže.

Vučević je kazao da ne može obećati tačan termin početka radova, ali da bi u maju ili junu mogla da bude prva faza tog posla, jer je gotovo nemoguće, i ekonomski i finansijski, sledeće godine uraditi kompletnu kanalizaciju u Čeneju, naselju sa više od 2.000 stanovnika.

RUMENKA, KISAČ, POPOVICA

PO rečima gradonačelnika, Novi Sad će za dve-tri godine prednjačiti po pokrivenosti kanalizacionom mrežom. Kada bude završena kanalizacija u Rumenki, radovi će krenuti u Kisaču i Čeneju. Uslediće projekti za Popovicu i druge delove Petrovaradina, podno Fruške gore.