NAČELNIK Gradske uprave u Šapcu Milan Vasić je povodom dešavanja u JKP "Stari grad" izjavio da se smeće iznosi, što svako dobronameran može da vidi, te da komunalno preduzeće nastavlja rad prema redovnom rasporedu.

- Zbog svega što se tamo dogodilo 17. jula očekujem od rukovodstva da utvrdi odgovornost i sankcioniše prekršioce. Jer, minimum procesa rada mora da se poštuje i ne sme se dopustiti da smeće ostane na ulicama - naglasio je Vasić, i precizirao da su se o zakon ogrešili radnici koji (ni)su štrajkovali, a višestruko i čelnici opozicione SNS u Šapcu, jer su svojim izjavama u medijima podržavali organizatore.

Direktorka JKP "Stari grad" Snežana Đokić kaže da se u sredu dogodilo samo to da je deo ekipe Javne higijene, bez najave, obustavio rad. Ali, smatra, u pitanju nije bio štrajk, s obzirom na to da nikakvo obaveštenje o tome nije stiglo.


PROČITAJTE JOŠ: Sarma na razglednicama

- Mi smo u punom sastavu, a protiv organizatora će biti pokrenuti disciplinski postupci. Ovo je diverzija jednog dela radnika prema preduzeću i delatnosti u kojoj rade, čime su ugrozili bezbednost svih nas - zaključila je direktorka Snežana Đokić.


Inače, proteklih dana su kontejneri i kante za smeće u gradu zaista bili prepuni, ali se tim povodom nije oglasio niko od gradskih čelnika, jedino je direktorka JKP "Stari grad" - još pre desetak dana, kada je postalo jasno da se u taboru komunalaca nešto "kuva" - Šapčanima uputila javno izvinjenje, pravdajući se vremenskom nepogodom i pokvarenom mehanizacijom.