Šabački komunalci popustili

A. DELIĆ

19. 07. 2019. u 06:50

Шабачки комуналци попустили

Kontejneri prepuni, Šapčani smeće odlažu gde mogu / Foto A. D.

Komunalci u Šapcu u četvrtak su počeli da odnose smeće, ali samo sa periferije, što je, u stvari, njihov način da odgovore rukovodstvu preduzeća "Stari grad" na pretnje otkazima, koje su im, navodno, upućene

KOMUNALCI u Šapcu u četvrtak su počeli da odnose smeće, ali samo sa periferije, što je, u stvari, njihov način da odgovore rukovodstvu preduzeća "Stari grad" na pretnje otkazima, koje su im, navodno, upućene. Radnici gradske čistoće i odnošenja smeća odbili su da rade u četvrtak rano ujutro, kada nijedno vozilo nije napustilo krug u Dalmatinskoj ulici.

Kontejneri u centru Šapca i u četvrtak su bili prepuni, a meštani okolnih sela žalili su nam se da su smeće autima morali da donesu u grad, ali da ni tu nisu imali gde da ga odlože jer su sve kante i kontejneri odavno puni.

Na obustavu odnošenja smeća, pranja i čišćenja ulica, komunalci su se odvažili zbog najnovijeg umanjenja zarada od 4.000 do 6.000 dinara, što je za većinu njih previše. Žale se da nisu primili ni solidarnu pomoć, za razliku od njihovih kolega po komunalnim preduzećima u Srbiji.


PROČITAJTE JOŠ. NESVAKIDAŠNjI SLUČAJ U BORU: Sa krstačom na kome je napisano njegovo ime prošao kroz grad, policija ga pronašla u mrtvačkom sanduku (FOTO)

- Zahtevamo razgovor sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, ali se on ne pojavljuje u preduzeću. Umesto toga su nam stigle pretnje otkazima. Suočeni smo sa time da će nas surovi ljudi ostaviti bez hleba i morali smo da počnemo minimum rada - kaže radnik koji nije želeo da mu pominjemo ime.

Radnici kažu da će štrajk, po pravilima, prijaviti i započeti ga opet za nedelju dana. Ali, dodaju da su zabrinuti za opstanak preduzeća.


REAKCIJA

POVODOM štrajka nisu se oglašavali ni šabački lokalni čelnici, ni rukovodstvo preduzeća čiju smenu zahtevaju radnici. Ali je poverenik Gradskog odbora SNS i poslanik dr Boban Birmančević, na pitanje novinara, rekao da pouzdano zna da je za bivšu lokaciju "Starog grada" grad od "Lidla" inkasirao milion evra. Dinar od toga nije uložen u komunalno, kazao je Birmančević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije