POSLE OLUJE OSTAO LOM: Pomoć šestočlanoj porodici za popravku krova

J. J. Baljak

četvrtak, 18. 07. 2019. u 11:45

ПОСЛЕ ОЛУЈЕ ОСТАО ЛОМ: Помоћ шесточланој породици за поправку крова

Foto Opština BC / Kuća porodice Bene kojoj je oluja odnela krov

Podrška opštine za porodicu Bene iz dobričeva čiju je kuću pogodilo nevreme. Samo 10 dana od oluje, majstori na radnom zadatku

ŠESTOČLANA porodica Bene iz sela Dobričevo, kod vojvođanske Bele Crkve, pre deset dana bukvalno je ostala bez krova nad glavom, kada je im strašno nevreme sa trošne kuće odnelo crepove i deo krovne konstrukcije. U pomoć su im odmah pritekle komšije, koje su tri dana uklanjale šut, a ovih dana je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, stigao i građevinski materijal za sanaciju štete, kako bi se Beneovi što pre vratili normalnom životu.

Pročitajte još: NEVREME PROTUTNjILO SRBIJOM: Loznica bez struje,u Šapcu padale fasade, u Novom Sadu drveće uništilo automobile, leteli kontejneri (FOTO+VIDEO)

Pričajući kroz suze, glava ove siromašne porodice Ištvan priseća se kobnog predvečerja, koje ih je, srećom, samo privremeno iselilo iz kuće.

- Bio je pravi lom, oluja je nosila bukvalno sve pred sobom. Dobro je da su mi deca u tom trenutku bila kod komšije, pa nisu doživela tu strahotu - kaže Ištvan, koji ima četrnaestogodišnju ćerku, sina od 12 i blizance od osam godina. - Niko nije povređen, ali je za nas šteta ogromna. Sami ne bismo mogli da rešimo ovaj problem i zato sam zahvalan svima koji su nam pomogli.

Pročitajte još: Jovičić: Pomoć dobilo 935 porodica na levoj obali Dunava

Komšije kažu da su Beneovi izuzetno vredni i pošteni ljudi. Žive od socijalne pomoći i Ištvanovog nadničenja. Zaslužili su, ističu, da im se pomogne, jer su oni uvek pomagali drugima. Zato su se meštani posredstvom seoske mesne zajednice obratili lokalnoj samoupravi, koja je bez pogovora obećala da će kupiti sav materijal za sanaciju.

Ištvan Bene (levo) i Darko Bogosavljević

- Majstori su već na zadatku i drago mi je da smo za tako kratko vreme našli način da pomognemo ovoj porodici sa četvoro divne dece. Nastavićemo i dalje da brinemo o njima - poručio je prvi čovek Bele Crkve Darko Bogosavljević.

Dok se radovi ne završe, mališani borave kod rođaka.

ZBRINUTI

DRAGAN Popović, direktor Centra za socijalni rad "8. maj", preko kog su kupljeni crepovi i građa, predočava da je ta ustanova dosad na sličan način pomogla u zbrinjavanju više od 80 porodica sa teritorije Bele Crkve. Sada su obećali da će za sve četvoro dece Beneovih obezbediti udžbenike i sav školski pribor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije