Gornji Milanovac: Od jeseni besplatan prevoz za srednjoškolce

Beta

16. 07. 2019. u 22:28

Горњи Милановац: Од јесени бесплатан превоз за средњошколце

Ilustracija / Depositphotos

Besplatan prevoz biće obezbeđen od početka naredne školske godine svim gornjomilanovačkim učenicima koji pohađaju srednju školu
Lokalna samouprava Gornjeg Milanovca finansiraće iz opštinskog budžeta besplatan prevoz za učenike srednjih škola u toj opštini.

To su jednoglasno odlučili odbornici na sednici lokalne Skupštine.

Besplatan prevoz biće obezbeđen od početka naredne školske godine svim gornjomilanovačkim učenicima koji pohađaju srednju školu na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

PROČITAJTE JOŠ -
Na univerzitetima ima mesta na budžetu

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je na sednici da će ta odluka biti od velikog značaja za porodice koje žive na selu, čime će se "olakšati" budžet seoskih porodica, ali i smanjiti odliv srednjoškolaca u susedne gradove.

"Poslednjih godina se suočavamo sa izazovom kako da zadržimo najveći broj srednjoškolaca da nastave svoje školovanje na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Ovom odlukom želimo da pokrijemo troškove prevoza učenicima koji će učiti u Milanovcu i tako obezbedimo i dovoljan broj odeljenja u Milanovcu i školstvo podignemo na viši nivo", rekao je Kovačević.

On je istakao da je u okviru srednje Tehničke škole u Gornjem Milanovcu ranije započeto dualno obrazovanje koje će biti nastavljeno i ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Poskok

16.07.2019. 22:38

Ovo bi morala da uvede svaka opstina, svaki osnovac ili srednjoskolac mora da ima besplatan prevoz od kuce do skole.