Gradska uprava u Prokuplju: Obnova od krova

D. ZEČEVIĆ

ponedeljak, 15. 07. 2019. u 11:10

Градска управа у Прокупљу: Обнова од крова
Započeta prva faza temeljne rekonstrukcije zdanja gradske uprave u Prokuplju

POSLE prikupljanja neophodne dokumentacije, jer se zgrada nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, postavljanjem građevinskih skela je počela rekonstrukcija krova objekta Gradske uprave u Prokuplju.

Načelnik Nikola Koprivica kaže da je od obnove zdanja u kojem još rade i službe Topličkog upravnog okruga, Republičkog geodetskog zavoda, te brojne inspekcije prošlo više desetina godina.

- Neretko se dešavalo da zgrada prokišnjava, pa smo morali da saniramo štetu. Sada će biti zamenjeni crep i opšivka na krovnoj konstrukciji, a planirano je i kompletno čišćenje tavanskog prostora - ističe Koprivica, i precizira da će se u prvoj fazi raditi na 1.500 kvadratna.


Pročitajte još: Prokuplje obeležilo gradsku slavu


Inače, deo sredstava za rekonstrukciju - u iznosu od 11,5 miliona dinara - obezbedilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok je tri miliona dinara izdvojeno iz gradskog budžeta. Za dogodine je već planirana obnova fasade na jednom od najlepših objekata ne samo u Prokuplju, već i u čitavoj Toplici.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije