Investicije u Inđiji: Hiljadu radnih mesta

S. KOSTIĆ

ponedeljak, 08. 07. 2019. u 08:15

Инвестиције у Инђији: Хиљаду радних места
Deset investicija u Inđiji smanjiće značajno stopu nezaposlenosti u tom kraju. Uloženo je skoro 100 miliona dinara

U POSLEDNjE tri godine u severoistočnu radnu zonu u Inđiji, uloženo je skoro 100 miliona dinara, zajedničkih sredstava Opštine Inđija i pokrajinskih sekretarijata, što je dovelo do odličnog rezultata i to potpisivanja ugovora o 10 novih investicija.

Nakon puštanja u puni proizvodni ciklus fabričkih postrojenja, na ovoj lokaciji biće otvoreno hiljadu novih radnih mesta, a u lokalnoj samoupravi očekuju da će se stopa nezaposlenosti spustiti na oko dva procenta.

Prema zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutna nezaposlenost u ovoj opštini je oko 4,2 procenata ili 1.713 građana, a u Inđiji će biti posla za svakog ko želi da radi, tvrdi Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

- Niska stopa nezaposlenosti i povećanje konkurencije na tržištu rada nesumnjivo će dovesti do povećanja ličnog dohotka i životnog standarda građana, što i jeste naš krajnji cilj - kaže Gak.

Pročitajte još: USKORO NOVA INVESTICIJA U INĐIJI: Dva miliona evra u "Automotiv"

- Podsetiću da je do pre tri godine severoistočna industrijska zona površine 97 hektara u opštinskom vlasništvu bila samo obična njiva, bez mogućnosti da investitor odmah započne izgradnju fabrike.

Danas, svaka parcela opremljena je strujom, vodom, kanalizacijom, gasom, telekomunikacijom, odnosno svim priključcima neophodnim za započinjanje proizvodnje.

- Mi smo uz nesebičnu finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doveli ovu lokaciju do statusa najatraktivnije industrijske zone u jugoistočnoj Evropi. Zainteresovanost investitora je velika, uskoro očekujemo i konačne dogovore - kaže Gak.

ZAINTERESOVANI I KINEZI

MEĐU zainteresovanima je i kineska kompanija "Đin Gu", koja proizvodi rakije od žitarica. Oni imaju u planu da otvore proizvodni pogon u Inđiji, zato opštinsko rukovodstvo željno iščekuje kinesku delegaciju koja bi trebalo uskoro da dođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zvončica

08.07.2019. 13:04

Više je pitanje no komentar. Da li ćemo i mi koji već skoro 2 godine radimo po Ugovoru o delu imati tu čast da budemo u tih 1000 veličanstvenih koji više neće biti na Birou?

Zic

08.07.2019. 13:54

Da nije Jesica bilo ne bi bilo ni jedne fabrike u Indjiji.Ovi do sada nisu ni jednu fabriku otvorili.