IAKO ima veliko oštećenje sluha i govora, Marko Andrejić (27), iz Majura kod Jagodine, postao je frizer kod kojeg, zbog njegovog izuzetnog umeća, dolaze mušterije i iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina i Despotovca. Frizerski salon pre sedam godina otvorio je u porodičnoj kući zahvaljujući bespovratnim sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje preko programa "Prva šansa".

- Volim svoj posao. Srećan sam što sam ostvario san. Najdraže mi je kada je mušterija zadovoljna. Sporazumevanje mi nije problem, jer imam dobar slušni aparat, a ako me neko ne razume, napišem mu poruku - kaže Marko.

Dodaje da podjednako voli da frizira muškarce i žene, ali da su mu ženske frizure veći izazov.

- Marko je ljubazan, strpljiv i uvek nasmejan. Pravi mnogo lepe frizure - kaže Markova komšinica Andrea Dimitrijević.

Pročitajte još: KRALjEVČANIN DOBIO POSAO UPRKOS INVALIDITETU: Nikada nisam odustao

Frizerski zanat Marko je izučio u Školi za decu oštećenog sluha i govora "11 maj" u Jagodini, a od opštine je 2011. godine dobio Oktobarsku nagradu kao najbolji đak. U školi kažu da je bio u stanju da milion puta uradi istu stvar dok frizuru ne dovede do savršenstva. On i dalje prati modne trendove, posećuje seminare i neprestano usavršava frizerski zanat.

PODRŠKA

Markova majka Slađana kaže da je odmalena voleo da češlja osobe s dugom kosom i da im pravi pletenice. Porodica ga je podržala kada se opredelio za frizerski zanat.

- Presrećna sam što Marko ima stalne mušterije, registrovan lokal, što je retkost u selima, i što od zarade uspeva da plati sve dažbine - iskrena je Slađana.