ZLATIBOR je dobio svoj Kulturni centar, u čiju je izgradnju i opremanje iz republičke i lokalne kase uloženo ukupno 227 miliona dinara. Lepu i moredno opremljenu građevinu, smeštenu u strogom centru, svečano su u sredu otvorili ministar turizma Rasim Ljajić i predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, ističući da se ovom investicijom značajno unapređuje ponuda najposećenije srpske planine.

U 1.925 kvadratnih metara smeštene su pozorišna i bioskopska sala, likovna galerija, biblioteka, konferencijske sale, medija centar, kao i osam soba i četiri apartmana. Sve to oplemenjeno je najmorednijom opremom.


PROČITAJTE JOŠ - Zlatibor - turistički centar Srbije


- Retko se dešava da u unutrašnjosti otvaramo kapitalne, velelepne i korisne objekte, koji će značajno doprineti ukupnom razvoju cele zajednice. Zahvaljujući razumevanju ministra Rasima Ljajića, uspeli smo da za dve i po godine projekat dovedemo do kraja - naglasio je Stamatović. - Ministarstvo je uložilo 45, Opština i naša lokalna turistička organizacija 182 miliona dinara.

Ministar Ljajić je naglasio da Zlatibor beleži najveći rast, mereno povećanjem broja gostiju, za 94 odsto u odnosu na period od pre pet godina.

- Vlada prepoznaje značaj Zlatibora na turističkoj mapi celog regiona, ali treba istaći da je ovo jedan od retkih slučajeva gde je država za kapitalni projekat izdvojila manje novca od lokalne samouprave i to je za svaku pohvalu - rekao je ministar Ljajić. - Nikakve dileme nismo imali da će ovaj objekat upotpuniti turističku ponudu i privući brojne turiste iz Srbije i inostranstva.


BIBLIOTEKA

KULTURNI centar Zlatibora građen je po najvišim standardima, a postaće oaza kulture čitavog regiona, mesto održavanja pozorišnih predstava, likovnih izložbi, umetničkih kolonija. Biblioteka "Ljubiša R. Đenić", čiji je osnivač Opština Čajetina, već je našla svoje mesto u novom zdanju.