PREMIJERKA U FABRICI VODE U ZRENjANINU: Septembar poslednji rok

V. N.

sreda, 26. 06. 2019. u 15:01

ПРЕМИЈЕРКА У ФАБРИЦИ ВОДЕ У ЗРЕЊАНИНУ: Септембар последњи рок
Pogon prečistača vode u aprilu je, nakon četiri meseca rada, stao zbog nakupljenog mulja i nečistoće filtera

ZRENjANINCI bi u septembru konačno mogli da dobiju zdravu pijaću vodu, ako analize koje do tada budu sprovedene, a tokom isporuke, koja će ponovo početi sredinom jula, pokažu da je voda ispravna.

Kako javlja Tanjug, to je zaključak sastanka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima gradske vlasti, investitora i građana.

Sastanku su sve vreme prisustvovali i mediji, jer je njegova osnovna ideja, kako je premijerka objasnila, bila da budu postavljena sva pitanja u vezi sa pijaćom vodom u Zrenjaninu, koja muče građane u prethodnih 15 godina.

Pogon prečistača vode u aprilu je, nakon četiri meseca rada, stao zbog nakupljenog mulja i nečistoće filtera.

- Ovo je lokalno pitanje, ali je Vlada Srbije iz tekuće budžetske rezerve izdvojila novac kako bi ovo postrojenje počelo da radi. Izmenili smo i zakon da bi investitor mogao da počne da prečišćava vodu. Poslednji rok koji je dat je od 15. do 20. juna, ali zbog nekih membrana, opreme, sad je taj rok opet produžen na 10. jul - rekla je premijerka.


PROČITAJTE JOŠ - Zrenjanin: Arsen opet u čaši?


Ona je istakla da je upravo zbog dodatnih produzenja rokova odlučila da dođe u Zrenjanin. Niko, kaže Brnabićeva, ne želi da beži od bilo kojeg pitanja, a isto tako je važno da građani znaju sta radimo.

Predstavnik građana Aleksandar Jankov, lokalni odbornik pokreta "Dosta je bilo" Aleksandar Korovljev i lokalni novinari pitali su investitora, predstavnika "Grupe Zilio", da li je realno da, nakon testiranja vode u julu i posle još mesec dana ispitivanja kvaliteta, u septembru mogu očekivati isporuku zdrave pijaće vode.

- Ako postrojenje ne bude radilo, ja ću uzeti čekić da ga razbijem. Ako do tada ne bude radilo, onda zaista imamo sistemski problem, koji nije lako rešiti. Nama je najviše u interesu da ono počne da radi, jer smo investirali ogroman novac - rekao je Nenad Obradović, direktor "Sinerteka".

MOGUĆNOST ZA 22 SELA

PREDSEDNICU Vlade interesovalo da li će za žitelje 22 sela, takođe, biti obezbeđena pijaća voda.

- Trenutno radimo studiju koja će pokazati da li odavde možemo da vučemo vodu, ili je jeftinije da to separatno u ovim naseljima rešavamo. Grad će uraditi sve šta treba da i građani u 22 sela u okolini Zrenjanina dobiju zdravu vodu - odgovorio je gradonačelnik Čedomir Janjić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Realan

26.06.2019. 15:31

Ma namerno opstruišu puštanje pijaće vode. Namera im da Zrenjaninci dalje kupuju flaširanu Srbijansku vodu. Koliko je to miliona Dinara na samo dnevnom nivou za kupovinu vode. Zrenjanin im dođe kao zlatna koka.

милојко

26.06.2019. 16:25

Овде се изглада ради о лошем одабиру технологије за пречишћавање ове банатске воде.Грађани знају да ова вода (садржи"отрове")која уствари и није за људску употребу.Приступ овом проблему потребно је укључити стручњаке из ове области а не као до сада,(ти мени ја теби)