KRALjEVOAko sve bude teklo po planu i utvrđenoj građevinskoj dinamici, kraljevačko naselje Ribnica u septembru će dobiti novu i savremenu Zdravstvenu ambulantu.


Pročitajte još: OPŠTA BOLNICA U LESKOVCU: Nove metode za brži oporavak


Kompletna rekonstrukcija ovog dotrajalog objekta, sagrađenog još 1958. godine, započeta je u aprilu ove godine, a ukupna vrednost radova je oko 32 miliona dinara koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

- Rekonstrukcija obuhvata 336 kvadratnih metara, a biće dograđeno još dodatnih sto kvadrata. Na ovaj način svi pacijenti sa desne obale Ibra, kojih iz Ribnice, Mošinog gaja, Kovača i sa Bunjačkog brda ima više od 9.000, dobiće mnogo bolje uslove za lečenje i kvalitetniju medicinsku uslugu, a naročito deca jer će u ovoj ambulanti prvi put raditi i pedijatrijska služba – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dodajući da će rekonstrukcijom ambulante, izgradnjom stanova za bezbednjake, tržnog centra i novog objekta OŠ „Sveti Sava“, naselje Ribnica praktično postati novo gradsko jezgro.


Pročitajte još: Kraljevo: Prilaz bolnici prvi prioritet


Istovremeno, u obližnjoj Mataruškoj Banji u toku je i rekonstrukcija dela ovdašnje Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Agens“ i bazena sa mineralnom vodom kojim raspolaže ova ustanova. Vrednost tih radova je oko 25 miliona dinara koje je takođe obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a rok za završetak je sredina avgusta ove godine.