Kupuju pedeset autobusa

Z. GRUMIĆ

utorak, 25. 06. 2019. u 22:26

Купују педесет аутобуса

Miloš Vučević pred odbornicima Foto Skupština grada

Odbornici Skupštine Novog Sada usvojili korekciju budžeta. U kasi tri milijarde više, za JGSP 700 miliona dinara

SKUPŠTINA grada Novog Sada usvojila je u utorak odluku prema kojoj je ovogodišnji gradski budžet uvećan za bezmalo tri milijarde dinara, čime je dostignut rekordni iznos u novosadskoj kasi od 29,43 milijarde dinara.

Najveći iznos u okviru rebalansa budžeta, od oko 700 miliona dinara, biće utrošen na kupovinu još 50 novih autobusa za Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP), tako da će u ovoj godini gradski prevoznik dobiti od svog osnivača ukupno 71 autobus na gas.

- Ovom nabavkom biće obnovljena trećina voznog parka JGSP, što je veliki podsticaj tom preduzeću - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević, najavljujući nastavak te vrste investiranja i dogodine.

Grad nastavlja znatna ulaganja u obrazovanje, pa će tako 305 miliona dinara izdvojiti za nastavak radova i izgradnju Muzičko-baletske škole. Dodatnih 300 miliona otići će na obnovu gradske putne infrastrukture, a 120 miliona dinara namenjeno je izgradnji ambulante Doma zdravlja na Adicama.

Pročitajte još - UREĐENjE NOVOSADSKOG SAOBRAĆAJA: "Smart plan za pametni grad"

- Prihodi Grada su sve bolji, što nam omogućuje da lakše realizujemo planirane investicije - rekao je gradonačelnik i izrazio očekivanje da će potrošnja budžeta biti bolja u drugoj polovini godine.

APOTEKA

UGOVOR o koncesiji za Apoteku "Novi Sad" sa Apotekom "Benu", koja je u vlasništvu nemačkog "Feniksa", biće najverovatnije zaključen idućeg petka. Ugovor će biti na 15 godina, a od iznosa koncesione naknade, od 500 miliona dinara biće isplaćena sva dugovanja Apoteke "Novi Sad", rekao je Vučević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Branja

26.06.2019. 04:24

A ja vodu nemam u Paragovu u uknjiženoj kući sagrađenoj pre 14 godina.