DO RAJCA PREČICOM: Asfaltiraju se putevi oko Gornjeg Milanovca

M. Bošnjak

22. 06. 2019. u 07:41

ДО РАЈЦА ПРЕЧИЦОМ: Асфалтирају се путеви око Горњег Милановца

Foto Opština Putari na saobraćajnici u Katrićima i asfaltiranje od Poloma do Rajca

Radovi na putevima u planinskim delovima opštine. Petrović: Rešili smo problem klizišta, autobus je ponovo krenuo

IZ pravca Gornjeg Milanovca prema turistički značajnoj planini Rajac više neće morati da se putuje zaobilaznom saobraćajnicom dugom 25 kilometara, nego nekadašnjom prečicom od sela Polom do Rajca, dugom 3,7 kilometara, čija rekonstrukcija je privedena kraju.

Pročitajte još: REKONSTRUKCIJA PUTEVA U ŠAPCU I OKOLINI: Asfalt stiže u mačvanska sela

Ti radovi započeti su u maju ove godine. Poslednjih 20 godina, ta prečica bila je zatvorena za saobraćaj, a lokalno stanovništvo i turisti su do Rajca i dalje, prema LJigu stizali zaobilazno, preko Gornjih Banjana.

Prečicu su iz upotrebe "izbacila" klizišta. Više od 20 godina njome autobusi nisu saobraćali i deca su išla peške u školu.

- Rešili smo problem klizišta, autobus je ponovo krenuo ovim putem - rekao je predsednik MZ Polom Pero Petrović.

Na tim radovima su angažovani mehanizacija i radnici milanovačkog JP za izgradnju.

Pročitajte još: Ulica uskoro postaje bulevar

- Radovi su obuhvatali iskop zemlje na proširenju puta, pripremu kamena u lokalnom majdanu i kamenolomu JP "Srbijašume", koji su dali saglasnost za njegovo korišćenje i na taj način pomogli nasipanje, planiranje, valjanje kamena i iskop kanala duž puta - kaže direktor tog JP Božidar Vučetić.

U MZ Pranjani blizu Ravne Gore, valjevska firma "DIS Niskogradnja" završila je asfaltiranje nekategorisanog puta u zaseoku Katrići. Vrednost radova iznosila je 2,7 miliona dinara. Sredstva od dva miliona opredeljena su iz budžeta opštine, dok su građani sakupili 25 odsto od ugovorene vrednosti. Asfaltiran je i lokalni put Jelići u MZ Brusnica. Na jednoj deonici puta postojalo je i klizište, koje je trebalo sanirati i put ponovo asfaltirati. Vrednost radova je tri i po miliona dinara, a u celini su plaćeni iz budžeta opštine.

ZA ULICU 103 MILIONA

U TOKU su javne nabavke za rekonstrukciju ulica u gradu. Najznačajnija i najskuplja biće rekonstrukcija Ulice Nikole Lunjevice, koja košta više od 103 miliona dinara. Predviđeno je da se na njoj menja sve: kolovoz, infrastruktura, kišna i fekalna kanalizacija, trotoari i rasveta - najavljuje Dejan Kovačević, prvi čovek opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije