VIŠE od 1.300 mališana, i isto toliko mama odnosno tata, iz 11 vrtića leskovačke Predškolske ustanove "Vukica Mitrović" odigralo je svoj prvi javni ples, a njihovom umeću svedočile su hiljade posmatrača. Tradicionalnoj manifestaciji "Razigrane ulice", u centralnom leskovačkom bulevaru nisu se radovali samo roditelji i deca iz 76 predškolskih grupa, već i bake i deke, ujaci i ujne, tetke i teče, braća i sestre...


PROČITAJTE JOŠ - Paraćin: Startovalo "Sportsko leto"

Svi su uživali u osmesima i dobrom raspoloženju predškolskih grupa, koji su na ovaj način najavile svoj ulazak u školske klupe. Razigrani mališani u raznobojnim majicama sa šarenim balonima u rukama obojili su centar grada srećom, kakvu mogu da pobude samo deca.

Bulevar oslobođenja je i ove godine, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće, bio popunjen do poslednjeg mesta, a oko malenih zvezda sevali su blicevi mobilnih telefona i foto-aparata, kako bi ovaj čaroban trenutak ostao zabeležen, kao trajna uspomena i sećanje na drugove iz vrtića i omiljene vaspitačice. Roditelji i deca su pratili ritam i naučene korake uz 11 numera, kojima su slali poruku o zajedništvu, ljubavi i međusobnom razumevanju.

Ples predškolaca je ove godine održan u okviru tradicionalne manifestacije "Leskovački letnji festival", sa čije bine su svojom "evropskom pesmom" njihovi stariji drugari uputili poziv sugrađanima da ih podrže u takmičenju gradova "Srbija u ritmu Evrope".

Šesnaestoro učenika vežbaju, u želji da osvoje publiku i završno takmičenje naredne sezone dovedu u rodni grad.

PROSLAVA MALE MATURE

ZABAVA za najmlađe trajaće do zatvaranja Leskovačkog letnjeg festivala krajem ovog meseca, a za sve osmake lokalna samouprava je ove godine osmislila i zajedničko obeležavanje male mature. Takozvano drugarsko veče za učenike svih osnovnih škola sa teritorije grada održano je sinoć u Spomen- parku.