PAVLE Grujić (21), iz Loznice, student novosadskog Fakulteta tehničkih nauka, nestao je u utorak po podne u Dunavu kod Novog Sada. On je sa drugom ušao u reku na Keju žrtva racije, nedaleko od spomenika "Porodica", da pliva, a onda je u jednom trenutku nestao i nije isplivao. Od tada traje potraga za njim, a pored policije, uključeni su ronioci Žandarmerije, koji pretražuju reku.

Pavle, student druge godine informacionih tehnologija, tog popodneva je do Dunava, prema rečima majke Maje, otišao sa prezimenjakom Ognjenom, drugom iz srednjoškolskih dana.PROČITAJTE JOŠ: OTAC MLADIĆA KOJI JE NESTAO NA KRAJKOVAČKOM JEZERU: Samo da pronađu mog Željka

- Njih dvojica su zajedno ušli u vodu da plivaju - plačnim glasom priča nam Pavlova majka Maja. - Zajedno su bili u vodi, a onda se drug u jednom trenutku okrenuo da vidi gde je moj sin, ali ga nije ugledao, pa je pomislio da se popeo na obližnji splav.

Zabrinut zato što nema Pavla, drug se, prema rečima majke, raspitivao kod ljudi na splavu, koji su, kada im je objasnio o čemu je reč, pretražili plovilo.

- Nažalost, mog sina jedinca tu nisu pronašli - gotovo šapatom nastavlja mladićeva majka. - Odmah je o svemu obaveštena policija, koja je zajedno sa žandarmerijom krenula u potragu, koja i dalje traje. Još nikakvih informacija nemamo. O njegovom nestanku obavestila nas je novosadska policija, a moj suprug, Pavlov otac, odmah je otišao u Novi Sad. Od tada nemamo mira, ali se nadamo da je živ.

Pavle je, dodaje majka Maja, zbog studija živeo u Novom Sadu, a iznajmljeni stan je delio sa jednim drugom. Taj mladić u trenutku kada je student ušao u Dunav nije bio sa njim u društvu.

- Naš sin nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Nikada nije primio nijednu injekciju, nije morao da popravlja nijedan zub - kaže očajna majka, slomljena od brige, dodajući da je njen jedinac bio dobar plivač. - Visok je skoro dva metra i bavi se košarkom. On je dobar student, izuzetno dobro dete. Samo da saznamo šta mu se dogodilo.


MOLBA PORODICE

U najtežim i najdramatičnijim trenucima u životu, mladićevi roditelji, majka Maja i otac Milan, mole sve koji imaju bilo kakve informacije o njihovom jedincu, ili mogu da pomognu u potrazi za njim, da im se jave na broj telefona 061 636 2960.