Apelacioni sud samoproglašenog Kosova odbio je žalbe na pritvor branilaca 11 Srba, pripadnika tzv. kosovske policije koji su uhapšeni u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu i Metohiji.

Naime, prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, vest o odbijanju žalbe branioci su saznali iz medija a iako je rok za odgovor na žalbu trebao da usledi posle 48 sati Apelacioni sud je ignorisao pomenutu zakonsku osnovu.

PROČITAJTE JOŠ: Hapšenje Srba mora da prestane

-Iako smo žalbu na pdređivanje pritvora dostavili još trećeg juna a odgovor na nju je trebalo da usledi posle 38 sati, ovoga puta sud je sa odlukom kasnio dve nedelje a pri tom mi branioci uhapšenih Srba nismo pismeno obavešteni o tome-ističe advokat Ljubomir Pantović za "Novosti" podsećajući da je u ovoj akciji uhapšeno 11 Srba, od kojih su svi policajci, 16 Albanaca i tri Bošnjaka, dok je naknadno uhapšena jedna ženska osoba srpske nacionalnosti.

Inače, Osnovni sud u Prištini odredio je Srbima jednomesečni pritvor zbog navodne opasnosti od bekstva i uz obrazloženje da će eventualno ometati istragu uticanjem na svedoke.