ZADUŽBINA PORODICE KOSTIĆ: Prijatnije za decu u roditeljskoj kući

Lj. P.

četvrtak, 20. 06. 2019. u 09:30

ЗАДУЖБИНА ПОРОДИЦЕ КОСТИЋ: Пријатније за децу у родитељској кући

Foto J. Simović

Donacija za zadužbinu porodice Kostić u Petrovaradinu, gde borave mališani za vreme lečenja

U proteklih šest godina, koliko postoji roditeljska kuća u Petrovaradinu, zadužbina porodice Kostić, u njoj je boravilo oko 60 dece iz Vojvodine obolele od malignih bolesti. U pratnji svojih roditelja, tu su bili smešteni za vreme oporavka od lečenja hemioterapijama. Da bi im oporavak bio još humaniji, "MK grup" je, na tradicionalnom druženju u sredu, za mališane obezbedila dodatne zabavne sadržaje na igralištu.

Boravkom u roditeljskoj kući u okviru Službe za hematologiju i onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, po rečima dr Ivanke Savić, zamenice pokrajinskog sekretara za zdravstvo, bolesnoj deci su omogućeni bolji standardi lečenja, socijalizacija i mogućnost rehabilitacije u porodičnim uslovima koje pruža ova kuća.

PROČITAJTE JOŠ - Posle bombi više dece ima rak

- Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je u poslednjih šest godina, koliko postoji roditeljska kuća, izdvojio 48 miliona dinara za njen nesmetani rad - istakla je dr Ivanka Savić na tradiocionalnom druženju povodom šest godina od osnivanja roditeljske kuće. - Saradnja resornog sekretarijata i roditeljske kuće nastaviće se i u budućnosti.

Joland Korora, predsednica Upravnog odbora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), istakla je da im je jako važno to što znaju da imaju pouzdane partnere, a "MK grupa" je prethodnih godina, u više navrata, kroz razne donacije, doprinela radu udruženja, a samim tim i unapređenju kvaliteta lečenja dece obolele od raka u Srbiji.

OBAVEZA DA POMAŽU

U "MK grupi", po rečima njenog direktora Jovana Purara, čvrsto veruju da je obaveza svakog čoveka da pomaže drugima u skladu sa mogućnostima, bilo da je reč o osnivanju zadužbine, novčanim donacijama, ili drugim dobrim delima.

- Pre više od pola decenije, predsednik "MK grupe" je svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine - kazao je Purar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije