Novi Sad: Prekobrojno i 27 beba

Lj. PRERADOVIĆ

sreda, 19. 06. 2019. u 13:15

Нови Сад: Прекобројно и 27 беба

Foto D. Dozet

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu: Neupisano ostalo 3.000 dece. Rok za potpis ugovora ili žalbu 15 dana. Rezultati na vratima vrtića

NA spisku novoprimljenih mališana u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" nalaze se imena 1.024 dečaka i devojčica, dok se ispod crte našlo više od 3.000 njih. Odbijeno je 1.645 dece, dok je 1.374 konkurisalo za neraspisana mesta. Među onima koji od jeseni neće moći da borave u vrtićima je i 27 beba, čiji su se roditelji prijavili na konkurs, ali na neoglašena mesta.

Rang-liste su objavljene i istaknute na vratima svih vrtića, kao i na sajtu PU "Radosno detinjstvo". Roditelji čija su deca primljena, kako navode u ovoj ustanovi, mogu potpisati ugovor u roku od 15 dana, počevši od 17. juna, dok oni čiji su mališani odbijeni, mogu podneti žalbu u istom periodu, u Ulici Pavla Simića 9, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova.

- Roditelji koji nisu zadovoljni rezultatima konkursa, mogu imati uvid u svu dokumentaciju u roku od osam dana, počevši od 17. juna - preciziraju u PU "Radosno detinjstvo". - To mogu učiniti svakog radnog dana od 11 do 13 časova.

Roditelji čija su deca primljena, treba da potpišu ugovor i dobiju upisnicu do 1. jula, a ukoliko ugovor ne potpišu, smatraće se da su odustali od prijema i upisa deteta.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad: U vrtić i na "klik"

Podsećanja radi, ekonomska cena mesečnog boravka po detetu u celodnevnom boravku je 23.500 dinara, a roditelji plaćaju 20 odsto od te sume. Preostalih 80 odsto se dotira iz gradskog budžeta.

Po cenovniku od 1. januara, celodnevni boravak za mališane uzrasta od šest meseci do pripremnog predškolskog programa, roditelje mesečno košta 4.700 dinara. Poludnevni boravak od četiri sata za mališane uzrasta od šest meseci do pripremnog predškolskog košta 1.709 dinara, a celodnevni boravak dečaka i devojčica u pripremnom predškolskom programu staje 4.264 dinara.

CENTRALNA KUHINjA OD 1. SEPTEMBRA

NOVOSADSKA Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" ima oko 70 vrtića u gradu i prigradskim naseljima. Od 1. septembra mališani će jesti hranu koja će biti pripremana u novoizgrađenom objektu centralne kuhinje. Iz nje će se distribuirati obroci za sve objekte PU, ali će se hrana pripremati i za sve ostale zainteresovane gradske ustanove, na komercijalnim osnovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije