U SELU Grkljan kod Kruševca počeli su radovi na izgradnji rezervoara, kako bi do kraja godine 120 domaćinstava ovog mesta dobilo zdravu pijaću vodu sa akumulacije Ćelije. Ovi radovi usledili su nakon završetka crpne stanice, a predstoji i postavljanje hidroforskih postrojenja.

- Izvođač radova je "Projekt gradnja" iz Kruševca, a nastavićemo sanaciju kompletnog sistema u Grkljanu, što će obezbediti stabilno vodosnabdevanje za 450 stanovnika - napominje Vladimir Milosavljević, direktor JKP Vodovod. - Istovremeno se radi na još četiri lokacije, rezervoar i crpna stanica u mestima Modrica i Dvorane, izgradnja crpne stanice u mestu Kamenari, kako bi do kraja godine i meštani tog naseljenog mesta bili priključeni na gradski sistem vodovoda.

Pročitajte još - U ŠEST SELA KOD KRUŠEVCA: Voda opet neispravna

Milosavljević dodaje da je u planu i izgradnja vodovodne mreže u selima Lomnica i Buci i ti radovi će se izvoditi nakon potpisivanja ugovora o sufinansiranju sa Republičkom direkcojom za vode.

Aktuelni radovi u Grkljanu finansiraju se iz gradskog budžeta u ugovorenoj vrednosti od 8,5 miliona miliona dinara.

- I u ovoj godini nastavljamo radove na širenju i izgradnji vodovodne mreže, tako da će u naredne dve godine na sistem vodosnabdevanja biti priključeno još 14 sela, a sa završetkom ovih radova, zdravom pijaćom vodom sa sistema Ćelije biće pokriveno više od dve trećine naseljenih mesta na teritoriji grada - predočava gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, dodajući da je u izgradnju sistema vodosabdevanja ukupno opredeljeno oko 40 miliona dinara.

KONjUH I PETINA

U PLANU je pobošljanje vodosnabdevanja i u mestima Konjuh i Petina, što bi značilo da će više od 95 odsto teritorije imati stabilno vodosnabdevanje. Do sada je na vodovodni sistem Ćelije priključen Grad Kruševac i 63 sela, a u procesu priključivanja je još 14 naseljenih mesta.