Nova pomoć zlata vredna

S. BAJIĆ

četvrtak, 13. 06. 2019. u 11:28

Нова помоћ злата вредна

BESKUĆNICI Stanari Dositejeve 11 juče ispred Gradske kuće

Za stanare porušenih kuća u Dositejevoj ponovo će biti obezbeđen novac. Na zahtev gradonačelnika, 12 porodica dobija jednokratno po 110.000 dinara

STANARI Dositejeve 11, koji su u avgustu prošle godine ostali bez krova nad glavom zbog građevinskih radova na susednoj parceli, biće zbrinuti. Naime, na zahtev Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, juče je izdat nalog da se ponovo isplati jednokratna novčana pomoć, u iznosu od 110.000 dinara, za svih 12 porodica iz srušenih stanova u Dositejevoj ulici.

Takva odluka, kako se ističe u saopštenju Grada, biće doneta s obzirom na to da oni i dalje nemaju rešeno pitanje smeštaja, od kako su njihovi stanovi oštećeni zbog izgradnje stambenog objekta na susednoj parceli.

PROČITAJTE JOŠ - SLUČAJ "DOSITEJEVA 11": Bez jednokratne pomoći!


- Grad će preispitati rad organa koji su u međuvremenu bez konsultacija sa Gradskim većem i gradonačelnikom, a na osnovu čijeg naloga je i prvi put porodicama obezbeđena pomoć, donosili akta i postupali u ovim predmetima - ističe se u saopštenju.

Predstavnici 12 porodica iz Dositejeve 11 juče u podne su se okupili pred Gradskom kućom i zatražili prijem kod gradonačelnika, kako bi mu predočili problem. Njihova tročlana delegacija bila je primljena u "otvorenoj kancelariji" Gradske kuće, gde su upućeni da prvog čoveka grada o svemu pismeno obaveste. To su Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara, kao i Milijana Čudić i Vesna Prelić, odmah i učinili i naglasili da je za sve komšije problem što im je Centar za socijalni rad odbio zahteve za ponovno dobijanje interventne jednokratne novčane pomoći.

- Nadamo se da ćemo uspeti da rešimo još veći problem naših srušenih stanova, za koji nismo krivi, a jedini ispaštamo - kaže Vesna Premić, stanaraka.

PROČITAJTE JOŠ - Stanari iz Dositejeve podneli zahtev za socijalnu pomoć


Oštećeni stanari, koji su zbog građevinskih radova na pripremama za izgradnju višespratnice, kada je srušen 20 metara dug zid i stanovi se urušili, ostali bez krova, prešli su u podstanare, a troškove je pokrivao grad. Po svemu sudeći, oni će imati podršku Grada sve dok se njihovo stambeno pitanje ne reši, pa su zato, kako ističu, tražili saveznika i podršku Grada i institucija.


DESET TEŠKIH MESECI

- NE može da se izdrži takav način života koji traje već 10 meseci, a ja sam sa detetom podstanar i dala sam za kiriju čak 2.000 evra, jer smo prinuđeni da plaćamo unapred. Kod standavaca nema emocija, ali nadamo se da će neko čuti i naš glas i doneti razumno i prihvatljivo rešenje - ističe Milijana Čudić, koja je, kako naglašava, upravo zbog problema sa srušenim stanom bila na bolovanju, a zatim i prinuđena da da otkaz kod privatnika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije