Lebane: Popusti za višečlane porodice

I. MITIĆ

13. 06. 2019. u 17:28

Лебане: Попусти за вишечлане породице
I lokalna samouprava se uključilo u akciju pokreta za decu nazvanog "Tri plus". Prijave za "ponosne kartice" do 14. juna

LOKALNA samouprava u Lebanu se prikuljučila akciji nazvanoj "Ponosna kartica", poziva sve porodice sa troje i više dece koje su zainteresovane za pogodnosti pri plaćanju robe i usluga da iskoriste produženi rok za podnošenje zahteva, koji ističe 14. juna. Procedura se obavlja na šalteru opštinskog Uslužnog centra, a Tamare Stefanović koja je ovde zadužena za populacionu politiku kaže da će popuste u Lebanu odobravati tridesetak lokalnih preduzetnika, institucija i ustanova, ne računajući bar još toliko kompanija koje imaju svoje objekte širom Srbije.

PROČITAJTE JOŠ - ZA PORODICE SA TROJE I VIŠE DECE: Sa karticom veći popusti u radnjama

Lebane je, inače, dvanaesta lokalna samouprava u Srbiji koja se pridružila ovoj akciji, a prethodno su to učinili Čačak, Šabac, Požega, Vrnjačka Banja, Kraljevo, Gornji Milanovac, Požarevac, Irig, Kučevo, Vranje i Lapovo.

Majke koje su donosioci "ponosne kartice" pogodnosti mogu da koriste u bilo kojem gradu i objektu, pod uslovom da je deo akcije nazvane "Tri plus". Istoimeni Pokret za decu želi da mobiliše sve aktere društvenog i političkog života, kako bi postali svesni svoje odgovornosti za demografsku strukturu Srbije, a obezbeđena je i mogućnost da korisnici nešto poklone, prime poklon ili da razmene garderobu, odnosno drugu opremu za mališane.


NAJBOLjI PRIMER

TAMARA Stefanović je majka petoro dece, a udata je za protojereja Dalibora - arhijerejskog namesnika jablaničkog i prvog paroha u lebanskom selu Bošnjace.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije