NA Forumu gradonačelnika Kina-CIEZ 2019, posvećenom ogromnom kineskom državnom projektu 16+1, delegacija Novog Sada predstavila je potencijale grada u privredi, kulturi, sportu i obrazovanju i istaknuta važnost Srbije i Novog Sada u tom razvojnom projektu.


Novosadsku delegaciju u kineskom Ningbou činili su Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada i Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Bila je to prilika da domaćini, pred gradonačelnicima i šefovima delegacija iz 16 evropskih država, predstave svoje programe saradnje u okviru projekta kao i da budu predstavljeni potencijali gradova učesnika – navedeno je u današnjem saopštenju iz novosadske Skupštine.


PROČITAJTE JOŠ: SAMIT "POJAS I PUT": U Kini potpisano više sporazuma


Grad Ningbo posvetio je posebnu pažnju Novom Sadu specijalnim prijemom za članove naše delegacije, koji je organizovao Jiankang Vang, zamenik direktora stalnog odbora gradskog Narodnog Kongresa Ningboa.


Domaćini su istakli važnost Republike Srbije i Grada Novog Sada u njihovoj viziji projekta 16+1, što je i naglašeno na sastanku predstavnika Ningbo i novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je održan u Novom Sadu u pripremi Foruma.

Kako se dodaje u saopštenju, Jelušić je zahvalio domaćinima na posebnoj pažnji i uvažavanju, sa uverenjem da će budući odnosi biti na još višem nivou, kada je reč u prvom redu o privredi, kulturi, sportu i obrazovanju.