Saradnja Vojvodine i Srpske: Spone od nacionalnog značaja

J. S.

06. 06. 2019. u 21:40

Igor Mirović i Radovan Višković o saradnji Vojvodine i Republike Srpske

Сарадња Војводине и Српске: Споне од националног значаја

Foto: Pokrajinska vlada

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisali su u četvrtak u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu Aneks protokola o saradnji između Vojvodine i Republike Srpske. Oni su se saglasili da je ta saradnja pitanje od nacionalnog interesa.

- Nećemo se zadržati samo na namerama koje smo potpisali, već smo definisali čitav niz mera za konkretizovanje saradnje pre svega u oblastima zdravstva i privrede sa akcentom na putnu infrastrukturu koja povezuje naš narod - ocenio je Mirović .

On je dodao da saranja traje tri godine, otkako je formirana aktuelna Pokrajinska vlada te da se ranije „stidljivo govorilo o saradanji sa Republikom Srpskom, a danas je ta saradnja za Pokrajinsku vladu na listi prioriteta“.

- Odmakli smo se od papira i priče, dogovorili smo konkretne mere za što bolje povezivanje naših ljudi u svim sverama života i rada - istakao je predsednik Vlade republike Srpske Radovan Višković.

On je precizirao da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Igoru Miroviću Republika Srpska od 2014. godine za projekte i investicije od Republike Srbije dobila više od 30 miliona evra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije