OVE dve koze su mi najlepši poklon za sedmi rođendan, a crvena mi se mnogo sviđa jer nemam kozu te boje, bez rogova. Nazvaću je Lepa, dok će crna da se zove Mirka... - u dahu kaže Milutin Jovanović iz Bobova kojem je penzioner Mirko Bogdanović (na slici sa domaćinima desno) iz Kostolca, zahvaljujući Fondu humanosti "Večernjih novosti", poklonio dve domaće životinje rase alpina.

A, darodavac ne krije da je na ideju da nekome i na ovaj način olakša, ali i ulepša život došao upravo čitajući tekst koji smo nedavno objavili.

PROČITAJTE JOŠ - Dok gaji koze čuva i zdravlje


- Veoma mi je drago zbog činjenice da je Fond humanosti odlučio da koze dobije baš ova porodica. Osim toga što smo domaćin Vojislav i ja vršnjaci koji su se, eto, bavili istim, automehaničarskim zanatom, te obojica imamo supruge koje se zovu Zorica, presudilo je i to što mali Milutin toliko voli ove životinje. Ja imam četvoro unučadi, ali nikada nisu hteli da mi prave društvo dok sam koze izvodio na ispašu, a on svugde ide sa roditeljima - objašnjava Bogdanović.

Mališan, pritom, više voli da bude sa životinjama na livadi, nego da pohađa predškolsku nastavu. Ima već više od 70 koza i svakoj je dao ime, pa već gaji Malu budalu, Leptirku, Anitu, Pamelu, Žaklinu, Bilju...

RITUAL

MIRKO Bogdanović kaže da mu već 23 godine svako jutro počinje ispijanjem espresa i čitanjem "Večernjih novosti". Politika ga ne interesuje mnogo, ali sve ostalo rado čita i tvrdi da smo najrealniji u Srbiji.