PREDSTAVNICI kineskog grada Ningboa izrazili su u utorak spremnost za uspostavljanje i jačanje saradnje sa Novim Sadom u mnogim oblastima, a posebno u privredi, obrazovanju i kulturi.

Šestočlanu delegaciju, koju je predvodio Čen Anping, potpredsednik gradskog Komiteta kineske narodne političke konsultativne konferencije Čen Anping, primio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

- Vučević je istakao dugogodišnje iskreno prijateljstvo naroda Srbije i Kine, kao i značaj saradnje dveju zemalja u različitim oblastima, i obavestio goste o aktivnostima Novog Sada na domaćem i međunarodnom planu - navedeno je u saopštenju iz Gradske kuće.

Pročitajte još - Vučević: Kinezi ponudili da grade četiri garaže sa 1175 mesta

Grad Ningbo, u pokrajini Džeđang, jedan je od najvećih ekonomskih i trgovinskih centara u Kini, rekao je Anping, i naglasio da je posebno u tim oblastima moguća jača saradnja dvaju gradova.

Sagovornici su istakli da je učenje kineskog jezika veoma važno za unapređenje saradnje, u prvom redu u turizmu, kao i u primeni informacionih tehnologija u poljoprivredi.

Razmenjena su i iskustava u funkcionisanju Naučno-tehnološkog parka koji u Ningbou postoji dugi niz godina, dok će u Novom Sadu biti otvoren ove godine.