JEDANAESTOGODIŠNjI dečak P. J. iz naselja Zimonjić kod Kanjiže, teže je povređen jutros, nešto pre sedam sati, kada ga je udario putnički automobil dok je pretrčavalo kolovoz do mesta gde staje autobus kojim ide u školu u Kanjižu. Dete je zbog povreda hitno prebačeno najpre u Opštu bolnicu u Sentu, a potom u Novi Sad.

Pročitajte još: TEŠKA NESREĆA KOD MAČVANSKE MITROVICE: Poginula jedna osoba (FOTO)

Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi u Kikindi, nesreća se dogodila na putu Kanjiža-Senta kada je dečak pokušao da pretrči put, ali ga je u blizini autobuskog stajališta, kod naselja Zimonjić, udarilo putničko vozilo „opel kadet“.Vozilom je upravljao 31-godišnji A. K. vozač iz Kanjiže. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti saopštili su da je u ovoj nesreći vozilo udarilo dečaka i da se još ispituju okolnosti nesreće kako bi se precizno utvrdila krivica vozača automobila za ovu nesreću. Zbog toga protiv vozača, za sada, nisu preduzete nikakve kaznene mere.

Pročitajte još: TEŠKA SAOBRAĆAJKA KOD UŽICA: U udesu stradao vozač "zastave"

Do nesreće je došlo na otvorenom putu, nekoliko kilometara od Zimonjića prema Senti, prema salašu Rekecki. Tu dečaku svako jutro staje autobus kojim putuje u četvrti razred Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Kanjiži. Kako smo saznali, povređeni dečak P. J. stanuje na salašu na obližnjem Jarašu.

Inače, u naselju Zimonjić živi nešto više od 200 žitelja, od kojih dobar deo na okolnim salašima.