NOVOSADSKE rezervne vojne starešine imale su minulog vikenda na Gradskom strelištu uspešan turnir u gađanju iz "klasične" puške M48 (7,9mm) kao i iz poluautomatske M59 (7,62mm), oružja koje je nekada bilo ponos naše vojske a koje odavno nije u upotrebi u Vojsci Srbije.

Ta provera vatrene sposobnosti rezervnog sastava održana je na inicijativu Streljačke družine "Radivoj Ćirpanov" i njenog potpredsednika Milana Jagnjića, koji je rezervni potporučnik i član Upravnog odbora ORVS Novog Sada.

- Gađanje iz vojničke puške jedna je od najstarijih sportskih disciplina, uvedene još pre oko 150 godina. Na ovom druženju bilo je oko 30 rezervnih oficira a mnogi od njih su prvi put pucali iz ovih sad već trofejnih pušaka - rekao je Jagnjić ističući da je zadovoljan rezultatima postignutim na turniru, koji predstavlja nastavak duge i bogate tradicije.

Rezervni potpukovnik Dragiša Savić, sekretar Gradske organizacije RVS, napomenuo je da su na toj svojevrsnoj vatrenoj obuci bili rezervni oficiri koji su Školu rezervnih oficira završili u ovoj deceniji.

Pročitajte još: Vojne vežbe na poligonu „Peskovi“

- Sa Streljačkom družinom "Radivoj Ćirpanov" imamo dugogodišnju uspešnu saradnju - rekao je on posebno ističući važnost obuke mlađih rezervnih oficira u rukovanju različitim vrstama oružja.

NAJBOLjI U GAĐANjU

U gađanju iz puške M48 najbolje rezultate postigli su Dušan Jovanović, koji je "ubio" 89 krugova, sledi Radomir Đokić sa 87 i Ivan Ogrizović sa 86 krugova.

U gađanju iz poluautomatske puške Đokić je bio prvi sa 87 krugova, Ogrizović je zaostao za osam krugova, a na treće mesto plasirao se Bojan Vogić sa 76 krugova. Najuspešnijima su uručeni pehari.