RADNICI Novosadske toplane nastavili su, pre desetak dana započetu, rekonstrukciju 900 metara dugog vrelovoda u najužem centru grada, u bloku ulica Ignjata Pavlasa, Modene i Pionirske.

- Zbog specifičnosti lokacije kao i dužine vrelovodne trase, radovi se obavljaju u etapama kako bismo u što manjoj meri uzrokovali dodatne saobraćajne gužve u gradskom centru - ističu, za "Novosti", nadležni u tom JKP.

Ugovorena vrednost tih radova, čiji je izvođač novosadska firma "Enerdži-pro", iznosi 46,5 miliona dinara. Ta rekonstrukcija vrelovoda, kao i ostale koje su u toku, finansiraju se iz sopstvenih sredstava Novosadske toplane. Planirano je da posao u centru, uključujući i vraćanje površina u prvobitno stanje, bude završen do kraja juna ove godine.

PROČITAJTE JOŠ - "Novosadska toplana": Novi kotlovi i kilometri cevi

- Učestale i obilne padavine tokom maja su, u izvesnoj meri, poremetile dinamiku ranije započetih radova na mreži. Zbog toga će biti pojačano angažovanje svih raspoloživih resursa u narednom periodu, kako bi odstupanja od prvobitno planiranih rokova bila što manja - poručuju iz "Novosadske toplane".

Toplana je u ponedeljak počela izgradnju vrelovodnog priključka i mreže za objekat u Ulici Polgar Andraša, zbog čega je u delu te ulice zabranjen saobraćaj do 15. juna.

TRASA

TRENUTNO se radi na rekonstrukciji 430 metara trase vrelovoda u bloku ulica Orlovića Pavla, Janka Čmelika, Veselina Masleše i Đule Molnara. U tom kraju je do 9. juna na snazi izmena režima saobraćaja.