Srđan Budimir, student završne godine univerziteta Teksas A&M komerc, okitio se laskavim priznanjem - "Najbolji u klasi", za koje lično predsednik univerziteta nakon prolećnog semestra svake godine bira laureata. Nagrada je namenjena studentu-sportisti koji se ističe osobinama kao što su strast, inovativnost, odlučnost, poštovanje, ne samo atletski nego i akademski.


- S obzirom na to da na univerzitetu ima oko 500 sportista u različitim sportovima, ova nagrada predstavlja veliku čast i za mene - kaže Srđan Budimir, koji se trenutno odmara u roditeljskom domu u Banatskom Karađorđevu kod Zrenjanina, uz napomenu da mu je do završetka studija ostalo još nekoliko ispita koje planira da položi tokom leta, kada se vraća u Teksas.


Pročitajte još: Srpski studenti zarađuju u Americi


Sa oreolom "dečka koji obećava", nekadašnji košarkaš zrenjaninskog Proletera i odličan student sa prosekom 9,9, napustio je sve i preselio se u Ameriku.


- Nije bilo lako objasniti zašto idem, kada mi je ovde odlično krenulo, uz studije igrao sam košarku i uživao u blagodetima skladne porodice, a u Teksasu morao sam da započnem studije inženjerstva iz početka. Želju da se okušam na univerzitetu koji je u svetu veoma cenjen po sjajnom programu sporta i nauke, podržali su roditelji i sestra i na tome sam im veoma zahvalan, pa sam ovo priznanje posvetio upravo njima - iskreno veli Srđan Budimir.

Kao član košarkaškog univerzitetskog tima - Foto Privatna arhiva

SVA VRATA SVETA OTVORENA

Želja da igram NCAA košarkašku ligu mi se ostvarila, kao i cilj da dobrim ocenama sebi obezbedim školarinu, ne opterećujući porodični budžet, a eto blizu sam i ostvarenju svog američkog sna, da će mi nakon diplomiranja, kao inženjeru sva vrata biti širom otvorena i da ću zavisiti samo od sebe i svojih prohteva, a ne od nekih potegnutih veza da bih dobio posao koji želim - kaže Srđan .