TOKOM humanitarne akcije pod nazivom "Užice za Kosmet", koji su organizovali unije ovdašnjih akademaca i srednjoškolaca, te studenti Pedagoškog fakulteta i Visoke škole strukovnih studija, za pomoć Srbima u enklavama na jugu Pokrajine je prikupljeno 605.000 dinara. Najveći deo novca je utrošen za nabavku bele tehnike i nameštaja ugroženim ljudima u Štrpcu, a ostatak je usmeren za kupovunu namirnica neophodnih narodnoj kuhunji pod nazivom "Majka devet Jugovića", koja deluje pod okriljem Srpske pravoslavne crkve.


PROČITAJTE JOŠ - Prepešačili 500 kilometara noseći pomoć Srbima na Kosmetu


Kao i lane, kada je prikupljeno 430.000 dinara, ovogodišnju akciju je podržala kompanija "Impol - Seval", odnosno njihov sindikat, a novina je to da se akciji pridružila i lokalna samouprava grada na Đetinji.

Podsetimo, mladi Užičani su tokom marta i aprila organizovali turnire u malom fudbalu, basketu i stonom tenisu, nadmetanja u igri "Ne ljuti se čoveče", a upriličena je bila i projekcija filma "Kosovo - momenat u civilizaciji" autora Borisa Malagurskog. Nisu izostale ni humanitarne žurke, uz predstavu za decu pod nazivom "Naopaka bajka"...