Gučevo Nikoliću, Podrinje Kinezima

V. MITRIĆ

subota, 18. 05. 2019. u 14:44

Гучево Николићу, Подриње Кинезима

Hotel "Podrinje" Foto V. Mitrić

Dva čuvena hotela u Banji Koviljači, iako u veoma lošem stanju, konačno dobila nove vlasnike

NOVI vlasnik hotela "Gučevo" u Banji Koviljači na 2.400 kvadrata je mr Dragoslav Nikolić - vlasnik hotela "Rojal spa" u istom mestu, te "Rojal Drine" u Malom Zvorniku i trgovinskog preduzeća "Jadar".

- U javnom nadmetanju je učestviovalo 17 zainteresovanih, početna cena je iznosila 18 miliona, a ja sam objekat koji je u prilično lošem stanju, ali na izvanrednoj lokaciji pazario za 60 miliona dinara - objašnjava mr Nikolić. - Kao i druge naše hotele, planiramo da i "Gučevo" uredimo po meri ne samo domaćih, već i najprobirljivijih gostiju iz inostranstva.

PROČITAJTE JOŠ - Hotel "Vranje" prodat Rusima


Saznajemo i to da je hotel "Podrinje" u samom banjskom parku, za 109 miliona dinara, kupila firma "Long Glorija" iz Hongkonga - vlasništvo kineskog partnera koji gradi fabriku automobilske opreme u Loznici i najavljuje investiranje čak 100 miliona evra. Početna cena za "Podrinje" je iznosila 52 miliona dinara.

Podsetimo, država je krajem prošle godine za oko dva miliona evra kompletno rekonstrusala restoran pod nazivom "Kur salon", a onda je ovaj objekat u sastavu HTP "Banja Koviljača" predat na gazdovanje Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Koviljača". Istoj medicinskoj ustanovi je povereno i staranje nad starom upravnom zgradom pomenute firme, te vilama "Koviljača" i "Bosna" koje, takođe, očekuje privatizacija.

Komentari (1)

Mare

18.05.2019. 16:17

Hotel Podrinje i Gucevo su na fantasticnim lokacijama, nalaze se u samom parku Banje Koviljace. Velika je steta sto hoteli i sve vile i objekti nisu radili zadnjih 10 tak godina i sto su propadali gubili na ceni. Hotel Royal Spa je odlicno sredjen, sve je na visokom nivou, bio sam par dana, verujem da ce i ovaj hotel da srede.