Institutu u Kamenici dva nova aparata za zračnu terapiju

Tanjug

sreda, 15. 05. 2019. u 14:15

Институту у Каменици два нова апарата за зрачну терапију

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar Foto Tanjug

Zlatibor Lončar i Zoran Gojković potpisali su Ugovor o sufinansiranju nabavke radioterapijske opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici
NOVI SAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković potpisali su Ugovor o sufinansiranju nabavke radioterapijske opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, ovim činom stekli su se svi neophodni tehnički i finansijski uslovi za nabavku dva nova linearna akceleratora i CT simulatora za lečenje i zračnu terapiju pacijenata sa najtežim bolestima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

"Nabavkom i instaliranjem ovih najsavremenijih medicinskih aparata, Institut za onkologiju Vojvodine u potpunosti će rešiti problem lista čekanja za sve onkološke bolesnike kojima je ovakav vid terapije neophodan", kaže se u saopštenju.

Ugovor je potpisan u okviru drugog projekta razvoja zdravstva Srbije, čiji je završetak planiran u sledećih devet meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije