Ulica u najslađem selu puna đakonija

Z. RAJIĆ

13. 05. 2019. u 12:41

Улица у најслађем селу пуна ђаконија

Foto Z. Rajić

Festivalsko-sajamska manifestacija "Slatki dani u srcu Bačke" po treći put privukla mnogobrojnu publiku u Crvenku

LEGENDA o Crvenki kao "najslađem selu" u bivšoj SFR Jugoslaviji je nastavila da "živi" kroz festivalsko-sajamsku manifestaciju pod nazivom "Slatki dani u srcu Bačke".

Po treći put, đakonije i bogat kulturno-zabavni program su privukli nekoliko hiljada posetilaca, a deo Ulice Moše Pijade - od raskrsnice u centru naselja, do mosta preko Velikog bačkog kanala, bio je zatvoren za saobraćaj, pa je i ovogodišnja "Slatka ulica" bila ispunjena štandovima šećerane "Crvenka", fabrike biskvita "Jafa", zanatskih proizvođača, udruženja voćara i vinogradara, udruženja žena, sportskih organizacija i Srednje stručne škole.

Program je počeo defileom najmlađih učesnika, a zabavu su priredili dečji animatori, mažoretkinje, mađioničari, žongleri, štulaši... Mladi su se družili i sa popularnom jutjub-ekipom "Stuberi" iz Novog Žednika, a za dobro raspoloženje su bili zaduženi di-džejevi Markos, Srka, Coa i Grizli. Posebna atrakcija je bio Indijanac u autentičnom kostimu koji je svirao na panovoj fruli.

Pročitajte još: Čari "slatkog sela"

Na velikoj bini u "Slatkoj ulici" su koncerte održali Nataša Bekvalac i Aca Lukas, a Turistička organizacija opštine Kula je organizovala besplatan prevoz za posetioce iz ovog mesta, ali i namernike iz Sivca, Ruskog Krstura, Kruščića i Lipara.

IZLOŽBA

U OKVIRU "Slatkih dana", u Domu kulture je otvorena izložba fotografija ljudi i događaja iz istorije Crvenke, čiji su autori hroničari Milan Tatalović i Janoš Jagica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije