DA Beogradska filharmonija ne pripada samo glavnom gradu, ovaj čuveni orkestar će pokazati uskoro - na dva gostovanja u Srbiji, i to tokom iste nedelje. Najpre će održati koncert 14. maja u Domu kulture Stare Pazove, a 17. maja u Banji Koviljači, u legendarnom Kur-salonu.

Beogradska filharmonija nastupa, inače, prvi put pred publikom u Staroj Pazovi. Pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića, koncert otvara jedna od najpoznatijih kompozicija svih vremena - Mocartova "Mala noćna muzika", a kruniše Elgarova "Enigma varijacije".

Posebnu poslasticu predstavlja nastup Ksenije Milošević, zamenice koncertmajstora Beogradske filharmonije, koja će kao solistkinja sa svojim orkestrom odsvirati Mocarov Koncert za violionu i orkestar br. 2.

Nekoliko dana kasnije, u jednom od najlepših ambijenata u Srbiji, u nedavno obnovljenom Kur-salonu u Banji Koviljači, članovi orkestra će prirediti jednako elegantan repertoar. Pored "Male noćne muzike", odsviraće i Vivaldijeva "Godišnja doba", u kojima će publika iz ovog dela Srbije imati priliku da čuje ne samo Filharmoniju već i njene muzičare u ulozi solista - Jelenu Matović (Proleće), Aleksandru Milanović (Leto), Mirjanu Nešković (Jesen) i Dušicu Mladenović (Zima).

Pročitajte još: Beogradska filharmonija očarala podno Alpa