POVODOM informacije da su trojica mladića u alkoholisanom stanju 1. maja napala nekoliko ljudi na ulici u njihovim dvorištima, u novosadskom naselju Adice, vređajući ih na nacionalnoj osnovi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da "ne razume te velike Srbe što napadaju pekare".

Pročitajte još: OGLASIO SE PEKAR ALBANAC: Ovo je moja kuća, moja država. Ja nisam taj lik sa slike, nisam ja vaš neprijatelj (VIDEO)

On je dodao da ukoliko neko želi da pomogne našem narodu na Kosovu i Metohiji, to može učiniti konkretno, odnosno da ga obiđe, čuje šta ima da kaže i vidi kako živi, a ne da razbija pekare.

- Bio sam prethodne dve nedelje i na severu KiM, u Kosovskom Pomoravlju i u Gračanici. Savetujem da oni koji žele da pomognu, prvo odu da vide kako žive ti ljudi, jer nijednom Srbinu na KiM neće biti bolje time što se vređaju ili napadaju pekare po centralnoj Srbiji ili Vojvodini.

Pročitajte još: Građani Borče ustali protiv vređanja nacionalnog identiteta Srbije: Sutra skup ispred pekare “Roma”

On je dodao da "nije oduševljen" ni kada neko pravi figure albanskog dvoglavog orla, te da za tako nešto ne treba "očekivati aplauz".

- Srbija ulaže mnogo napora da se između dva naroda relaksiraju odnosi, koji su problematični vekovima, da bi se postigao dogovor, od kojeg zavisi stabilnost Balkana - naglasio je novosadski gradonačelnik.