Na subotičkoj buvljoj pijaci obijeno 11 tezgi

J. Lemajić

sreda, 08. 05. 2019. u 07:41

На суботичкој бувљој пијаци обијено 11 тезги

Foto J. L. / Buvljak u Subotici

Zaposleni na Buvljaku bili revoltirani zbog scene koju su zatekli. Provalnici odneli mahom hranu i odeću

NA subotičkom Buvljaku u utorak je obijeno 11 tezgi, na nekima su samo razvaljeni katanci, a iz nekih je odneta i roba, mahom hrana i odeća.

Pročitajte još: Subotica: Prevaranti sa dozvolom

- Provala se desila u ponedeljak posle 21 čas u različitim halama i uviđaj je još u toku, tako da ne možemo da govorimo kolika je šteta - kaže Branislav Joka, direktor AD "Tržnica". - Više detalja znaćemo kada se pregledaju snimci video-nadzora. Zasad znamo da je obijeno 11, a da je roba odneta iz dve ili tri tezge, dok u ostalima nije dirana.

Pročitajte još: Na skuteru oteli mobilni telefon

Zaposleni na Buvljaku u utorak su bili revoltirani zbog scene koju su zatekli. Po njihovim rečima, obijeno je mnogo više tezgi.

- Najviše je stradalo tezgi u prvoj i četvrtoj hali. Mi smo zatekli katanac razvaljen pajserom i polomljene roletne na tezgi, koje su do pola bile podignute - priča prodavačica iz prve hale. - Znamo kako smo ostavili robu, a zatekli smo je skroz ispreturanu, tako da brojimo i ponovo slažemo da bi videli šta nedostaje. Naš rad na Buvljaku papreno košta, uredno plaćamo zakup i sve poreze, a najmanje što možemo da očekujemo je to da naša roba bude bezbedna.

Policija je odmah izašla na lice mesta i napravila uviđaj, ali zvanično saopštenje o ovome javnost još nije dobila.

DVA ČUVARA

O BEZBEDNOSTI robe i imovine na Buvljaku brinu dva čuvara, koji ga obilaze, a prostor je pokriven video-nadzorom. Međutim, s obzirom na to da je reč o velikoj površini, veoma je teško uvek sve držati na oku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije