Putem aplikacije "Prijavi komunalni problem" stanovnici svih naseljenih mesta na teritoriji grada Sombora na jednostavan i brz način mogu da prijave bilo koji komunalni problem.

Kako se navodi na sajtu tog grada, građani na taj način mogu prijaviti nepropisno parkiranje, divlje deponije, rupe na putevima, oštećene kontejnere, oštećene klupe...

Aplikacija, kako se ističe na sajtu, omogućava stalnu komunikaciju sa građanima i rešavanje problema uz njihovu pomoć, a izbegavaju se procedure i papirologija koje su građanima komplikovane i zamorne.


PROČITAJTE JOŠ: Posle 50 godina KCV će se grejati na gas

Uz pomoć aplikacije Somborci imaju mogućnost da brzo i jednostavno prijave komunalni problem i to korišćenjem pametnih mobilnih telefona.

Nakon što na adresi www.prijavi.rs popune osnovne podatke o problemu, fotografišu određeni komunalni problem i prosledite prijavu, nadležne gradske službe ga rešavaju u najkraćem mogućem roku.

Aplikacija koristi GPS pomoću kojeg se određuje tačna lokacija na kojoj se određeni problem nalazi, a građani je mogu koristiti i kao anonimni korisnici bez obaveze da ostavljaju svoju mejl adresu, imena i prezimena.