CENTAR "Srce" za pružanje podrške osobama u krizi, od prvomajskih praznika je na novoj adresi. Zahvaljujući dobročinstvu jedne volonterke, uselili su se u veće prostorije, tako da su sada umesto u dosadašnjih iznajmljenih 11, smešteni u 30 kvm.

Tanja Bokun, direktorka "Srca", ističe da u novom prostoru koji im je ustupljen na korišćenje, imaju dve kancelarije, što je veoma važno prilikom telefonskih razgovora sa osobama koje im se obrate, jer ne ometaju jedni druge.


- Praznike smo iskoristili za selidbu sa stare, petu po redu - kaže Bokunova. - Najvažnije je da nastavljamo da radimo i pomažemo ljudima. Zbog selidbe, nekoliko dana telefonske linije neće raditi, a iz "Telekoma" imamo obećanje da će početkom ove nedelje završiti taj posao. Do tada sa našim volonterima će moći da se komunicira elektronskim putem, ili četom.

Od osnivanja 2000. godine, "Srcu" se javilo oko 50.000 osoba koje su u nekom trenutku bile u emotivnoj krizi i pomišljale na suicid. Broj onih koji im traže pomoć iz godine u godinu se povećava, o čemu svedoči i podatak da su u "Srcu" od početka 2019. godine, imali nešto više od 2.000 poziva.

Pročitajte još: "SRCE" TRAŽI ADRESU: Centar za podršku osobama u krizi mora ponovo da se preseli

- Godišnje nam se javi između 5.000 i 6.000 osoba različite starosne dobi - navodi podatak naša sagovornica. - Mlađi nam se najčešće obraćaju preko interneta, odnosno četom, dok broj telefona 0800-300-303 uglavnom pozivaju stariji.

HUMANITARNI KONCERT

U KULTURNOJ stanici Eđšeg, polovinom aprila, održan je humanitarni koncert i sakupljeno je oko 100.000 dinara, čime su Novosađani pomogli nabavku bolje opreme za rad tridesetak volontera u "Srcu".