TRSTENIK - VOZAČI hitne pomoći u Trsteniku našli su juče oko 6,50 žensku torbu, kod sporednog ulaza ove službe, ali je slučaj počeo da poprima neverovatne razmere tek nešto kasnije i to kada je došla policija u Službu medicinske pomoći. Kako su nam ispričali vozači, ispostavilo da je iz torbe nestalo oko 20.000 dinara, ali je zato u istoj torbi ostalo netaknuto 3.200 evra!

Tomica Vukčević iz Kruševca,šef voznog parka u Službi hitne medicinske pomoći kaže za “Novosti” da je sa kolegom-vozačem, Miomirom Ilićem u petak krenuo ka sporednom ulazu kada su registrovali žensku torbu.

- Počeli smo da se šalimo da je bomba - priča za “Novosti” Kruševljanin Tomica Vukčević, koji već 10 godina radi u hitnoj pomoći.

Pročitajte još: POŠTENI NALAZAČ NOVČANIKA: Vratio više nego što je prijavljeno

- Ja sam uzeo rukavice, stavio sam ih i onda smo otvorili torbu. Našao sam ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu i nekih 70 dinara. Pozvali smo policiju, koja je potom počela da traga za vlasnicom.

Tomica Vukčević i Miomir Ilić - Foto: Privatna arhiva

Policija je zatim došla u Službu hitne medicinske pomoći, a došla je i žena čija je torba. Vukčević kaže da je vlasnica otvorila novčanik i odmah rekla da u njemu nema 20.000 dinara.

- Njena ćerka je rekla, daj pogledaj još malo, a zatim, su našli i kovertu, u kojoj je bilo 3.200 evra - priča Vukčević,dodajući da je razumeo kako je torba ukradena u prodavnici.

- Ispada da lopov nije pretražio celu torbu i da nije video evre. Vlasnica se osmehnula, otišla je da zameni novac i htela je da u znak zahvalnosti da 5.000 dinara. Niko nije hteo da uzme. Mi smo posle otišli kući.

Nešto kasnije, vlasnica nestale torbe, donela je tortu i sok u hitnu pomoć da počasti pronalazače. Jedan od njih, šef voznog parka, ne seća se da je bilo sličnih situacija.

Pročitajte još: POŠTENI NALAZAČ IZ NIŠA: Vratio 50.000 €, dobio zagrljaj

Kolektiv hitne službe u Trsteniku - Foto: Privatna arhiva
- Bio sam ponosan što smo ja i moji vozači vratili osmeh na lice ženi koja je pokradena - napisao je Tomica Vukčević u objavi na Fejsbuku posle čega se za događaj i saznalo među Trsteničanima.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, vlasnica je ispričala policiji da je u torbi bilo 3.200 evra, a da nedostaje 18.000 dinara. Nije sigurna kako je ostala bez torbe, pa postoji pretpostavka i da ju je zaboravila negde usput. “Novostima” je potvrđeno da nije želela da podnosi krivičnu prijavu.