KRALjEVO – Biciklističkom „grand fondo“ trkom juče je u gradu na Ibru održan drugi po redu „Memorijal Radoš Čubrić“, u čast doajenu i legendi jugoslovenskog i kraljevačkog biciklizma, preminulog u avgustu 2017. godine.


U organizaciji ovdašnjeg Biciklističkog kluba „Metalac“ jučerašnja promotivno-rekreativna trka, na trasi od četrdesetak kilometara, vožena je od Trga srpskih ratnika u centru Kraljeva do cilja na obližnjoj planini Goč.


Pročitajte još: Biciklom zdravo i lepo


- Učestvovalo je više od 100 profesionalnih i rekreativnih biciklista iz gradova širom Srbije i Republike Srpske među kojima su bili i naši poznati biciklisti Dušan Rajović i Ivan Stević – kaže Radiša Čubrić iz BK „Metalac“.Cilj je da ova memorijalna trka postane tradicionalna i da svake godine okupi što više učesnika na dva točka iz celog regiona.


Braneći boje nekadašnje SFRJ i kraljevačkog „Metalca“, legendarni Radoš Čubrić je pobeđivao na brojnim domaćim i svetskim biciklističkim takmičenjima, a u dresu sa državnim grbom nastupio je i na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine.Radoševim biciklističkim stopama krenuli su i njegovi sinovi - stariji Rajko, učesnik Olimpijade u Seulu 1988., i mlađi Radiša koji je nastupio u Barseloni četiri godine kasnije.- Na ovaj način sećamo se doajena biciklizma na ovim prostorima i istovremeno promovišemo ovaj sport, zdrav način života i turistički potencijal kraljevačkog kraja – dodao je Radiša Gile Čubrić, nekadašnji selektor biciklističke reprezentacije Srbije.