To što je Jovanča Micić rekao: "Ceo svet obiđoh, ali kao Jagodinu nikada ne nađoh" je istina. Imajući u vidu da je Branislav Nušić preko svetskog putnika Jovanče promovisao Jagodinu i da je za Jagodinu čuo ceo svet, naša je obaveza da negujemo to što je radio Nušić i što je govorio Jovanča - ocenio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma (na slici) prilikom predstavljanja spomenika glavnog junaka komedije "Put oko sveta" srpskog komediografa Branislava Nušića, koji se nalazi na kružnom toku, na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije.

Pročitajte još: Palma: Niko nikada neće nam promeniti tradiciju i običaje

Spomenik, kao metalni globus, prečnika devet metara, na kome sedi Jovanča Micić i rukom pokazuje ka Jagodini, po ideji umetnika Nebojše Cvetkovića uradila je jagodinska firma "Raleks". Prema rečima Markovića, Jagodina svake godine mora da ima neki novi turistički sadržaj. Grad na Belici prošle godine posetilo je 400.000 gostiju, a ove godine očekuje se preko 600.000 turista.

- Veliki broj stranaca kupio je stanove u Jagodini i taj trend se nastavlja. Kroz razvoj turizma pomažemo onima koji grade, a zapošljavaju se i radnici - rekao je Marković.