POMENOM, paljenjem sveća i polaganjem cveća na spomen-obeležje u krugu Policijske stanice u Zvorniku, obeležena je četvrta godišnjica od pogibije policajca Dragana Đurića u terorističkom napadu, koji je izveo Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika. On je tom prilikom likvidiran, a policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić su ranjeni. Pomen je služen i na karakajskom groblju gde je sahranjen Đurić.

Načelnik Policijske stanice u Zvorniku Goran Abazović je rekao na komemoraciji da je 27. april najtužniji dan u Zvorniku, kada je jedan policajac ubijen, a dva ranjena.

- Već četiri godine nisu saslušani očevici ovog terorističkog čina i svedoci, niti je sa veštačenja vraćeno oružje i drugi predmeti koji su izuzeti - rekao je Abazović.

Brat ubijenog Dragana, Anđelko je kazao da je Draganov život prekinut na svirep način, podsećajući da smrt njegvog brata treba da bude pouka da mlada generacija razmišlja pozitivno o budćnosti.

PROČITAJTE JOŠ - Sahranjen policajac ubijen u Zvorniku 

- Iznenađen sam izjavom Dragana Mektića, ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH, da se u BiH u poslednjih pet godina nije desio nijedan teroristički napad. Želeo bih da ga pitam kako karakteriše ovaj slučaj u Zvorniku. Ako se ovaj čin ne može okarakterisati kao teroristički, onda se tako ide unedogled - naglasio je Anđelko Đurić.

PUCAO I VIKAO "ALAHU EKBER"

TERORISTIČKI napad na Policijsku stanicu u Zvorniku desio se 27. aprila 2015, kada se terorista Ibrić dovezao ispred policijske stanice i uz pokliče "Alahu ekber" počeo da puca iz puške "pumparice". Tom prilikom je ubio policajca Đurića, a ranio policajce Milovanovića i Gajića. U razmeni vatre Ibrić je likvidiran.