Dodelom medalja i pehara najboljim ekipama koje su osvojila jedno od prva tri mesta završena je ovogodišnja sezona Minimaksi lige Kosovske Mitrovice.

- Okupljanjem preko 400 dečaka i devojčica u 34 ekipe koje su prethodnih šest meseci svakog vikenda pokazali svoje umeće u balon sali u Zvečanu Minimaksi liga Kosovska Mitrovica opravdala je cilj svog postojanja, a to je svakako zdrav i kvalitetan razvoj u ranom dobu – rekao je direktor Minimaksi lige Kosovska Mitrovica Igor Uljarević.

Medalje i pehare najboljim fudbalerima u svim kategorijama uručio je novoizabrani predsednik Sportskog saveta Kosova i Metohije Goran Kovač, zahvaljujući čijoj pomoći su i obezbeđena odličja.

- Naš fokus u radu će svakako biti podsticaj mladih da se bave sportom – rekao je Kovač, koji je u znak zahvalnosti za učestvovanje u takmičenju plakete uručio predstavnicima svih ekipa.

U konkurenciji dečaka rođenih 2007. godine prvo mesto osvojila je ekipa FK „Kosmet“ iz Leposavića, dok je drugo i treće mesto pripalo fudbalerima „Trepče“ i „Kolašina“. Epitet najboljih u generaciji 2008. godište pripalo je ekipi „Kolašina“ iz Zubinog Potoka, drugo mesto je osvojio „Kosmet“, a treće „Rudar“ iz Kosovske Mitrovice. Prvo mesto za dečake rođene 2009. godine pripalo je dečacima „Kosmeta“, dok su se na drugoj i trećoj pozicije plasirali „OFK Dif“ iz Kosovske Mitrovice i „28. Jun“ iz Gračanice. „OFK Dif“ je poneo titulu najboljeg u generaciji 2010. godište, dok su se iza njih plasirali „Kolašin“ i „Rudar“. Najmlađi fudbaleri „Kosmeta“ pokazali su i najveće umeće u konkurenciji dečaka rođenih 2011. godine osvojivši prvo mesto, a drugo i treće osvojili su dečaci „OFK DIF“ – a i „Rudara“.

Svečarska atmosfera u Balon sali u Zvečanu, koju za odigravanje utakmica ustupa Kombinat „Trepča“, završena je zajedničkim fotografijama svih učesnika, kao i roditelja.