ZATVORENICI BAŠ DOBRE KOMŠIJE: Sredili zapušteni košarkaški teren

J. ĆOSIN

23. 04. 2019. u 07:52

ЗАТВОРЕНИЦИ БАШ ДОБРЕ КОМШИЈЕ: Средили запуштени кошаркашки терен

Foto J. Ćosin

KPZ uredio zapušteni košarkaški teren u niškom naselju Milka Protić. Posle radnog vremena sami konstruisali, napravili i ofarbali koševe

DOTRAJALE, pola veka stare koševe na zapuštenom igralištu u niškom naselju Milka Protić nedavno su zamenili potpuno novi, koje su u svojoj radionici pri Kazneno-popravnom zavodu sami konstruisali i ofarbali - zatvorenici.

Jedan od najstarijih terena za basket u Nišu je godinama bio potpuno neupotrebljiv, pa je rukovodstvo KPZ koji se nalazi u blizini - u okviru akcije sređivanja koju organizuje od dva do tri puta godišnje - odlučilo da ovo mesto ponovo postane stecište budućih košarkaških asova.

- Akciji su se priključile i komšije koje, već godinama, skupa sa zatvorenicima uređuju čitav kraj - kaže Dragan Todorović iz obližnje zgrade. - Nekada su ovde odigravane ozbiljne košarkaške utakmice, postojao je i klub naselja, ali najednom više niko nije brinuo o terenu pa je sve propalo. Inače, mi smo već navikli na zatvorenike, posebno na takozvane slobodnjake kojima, istina, nije dozvoljeno da kontaktiraju sa nama, ali pod nadzorom obezbeđenja mogu da izlaze i obavljaju neke poslove.

Pročitajte još - Zatvorenici obnovili zatvorsku crkvu

Upravnik KPZ u Nišu Dejan Panić kaže da su ih za akciju motivisale česte pritužbe građana na to da su zelene površine postale stecište zmija, pacova, krpelja...

- Naši štićenici su pre podne angažovani u raznim firmama ili u samom Zavodu, pa su teren uređivali posle radnog vremena, kada su pravili i koševe - objašnjava Panić, dok načelnik Službe za obuku i zapošljavanje Valentina Krstić kaže da montaža obruča i puštanje u upotrebu čekaju atest koji bi uskoro trebalo da daju stručnjaci ovdašnjeg Mašinskog fakulteta.


Dejan Panić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije